Home Sport Ryan en Ian kwamen tegenover elkaar te staan tijdens Europese Finale

Ryan en Ian kwamen tegenover elkaar te staan tijdens Europese Finale

0

Zaterdag 1 juni 2019 bereikten de Knokke-Heistse broers Ian (20) en Ryan (19) Loodens in het beiden de finale van het Europees kampioenschap jiujitsu (Boekarest) in de categorie Duo Mix. Ian stond met Charis Gravensteyn (Ju-jitsuclub Jigo Bazel) tegenover Ryan met Marion Decrop (Jiujitsu Myiamoto Bredene). Ian en Charis toonden zich in die finale sterker en waren goed voor goud met een score van 69.5 tegen 67.5. Vijf jaar geleden waren ze bij de U18 tijdens hun eerste Europees kampioenschap ook al eens goed voor de titel. Nu dus ook een eerste keer bij de senioren.

Brons voor Ian en Ryan bij duo Heren

Ian (20) en Ryan Lodens (19) uit Knokke-Heist werden vorig jaar bij de senioren in Polen een eerste keer Europees kampioen in Duo. Op het EK in Boekarest, Roemenië onder leiding van bondscoach Leon Verbraeken konden ze op vrijdag 31 mei 2019 hun titel verlengen, maar slaagden daar net niet in. De broers kampten voor de derde plaats tegen een Spaans duo en wonnen wel een bronzen medaille.

Artikel