Home Knokke-Heist Knokke Constructiefout op de rotonde aan de Natienlaan en de Dudzelestraat

Constructiefout op de rotonde aan de Natienlaan en de Dudzelestraat

7

De rotonde op het kruispunt met de Natienlaan en de Dudzelestraat blijft voor problemen zorgen. Het Agentschap Wegen en Verkeer weet al langer dat de rotonde onveilig is voor het verkeer. Maar na de fikse regenval van de afgelopen dagen blijkt er ook een constructiefout op te duiken. Bij aanhoudende regenval kan het regenwater de rotonde niet verlaten. Waardoor de binnen rijstrook onbruikbaar is tijdens en na de onweersbuien. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal nu moeten bekijken wie er aansprakelijk is en of het echt gaat om een constructiefout. Dergelijke regenval zal in de toekomst vaker voorkomen dus een definitieve oplossing zal nodig zijn. Ook voor het groenonderhoud op het verkeersplein van de A11 Knokke.

Artikel

7 REACTIES

 1. Het moet gezegd, de wijze waarop men in Knokke – Heist en omgeving openbare werken aanpakt blijft voor verwondering en bewondering zorgen.
  Zo zijn zeker de fasegewijs uitgevoerde werken in de Knokkestraat en omgeving het bestuderen waard.
  Een deel van het parkje is nu reeds voor de tweede maal een getolereerd stort voor aarde, kiezel, asfalt en andere afval. De voetpaden liggen vol kiezelstenen en dergelijke. Leuk voor de bewoners en zeker voor de toeristen die even willen verpozen in het parkje.
  De signalisatie zelf is blijkbaar zeer mobiel. Even tegen rijden en men heeft plaats.
  Vastgesteld werd, ruim een week geleden, dat zelfs doorgereden kon worden daar waar het niveauverschil tussen het oude en nieuwe wegdek, met bijhorende kuilen, niet echt normaal kon worden geheten. Van correct opgestelde waarschuwingsborden geen spoor.
  Het parkeren van menig automobilist is eveneens voor verbetering vatbaar. Verkeersborden en afbakening worden genegeerd en controle is er niet.
  Dringend tijd om iemand van het AGSO even de baan op te sturen.
  Moet kunnen of niet?

  • Kan niet anders dan Plato gelijk geven…
   Er wordt ook al een tijd gewerkt halfweg de Jan De Vischstraat, dus moet verkeer vanuit de richting Driewege omrijden langs de Edward Verheyestraat uitkomend Seb. Nachtegaelestraat-Gemeenteplein… maar daar wordt gewerkt aan een nieuw appartementsgebouw…wat een ellende dat veroorzaakt heeft geen naam, er staat bijna altijd een werfwagen in de Edw.Verheyestraat op de rijbaan…dus doorrijden als er geen tegenliggers zijn…op de hoek verder kan je het verkeer niet zien afkomen van het Gemeenteplein…meestal staat daar alweer een werfwagen op de rijweg, dus alweer proberen doorrijden zonder tegenliggers …een hele klus gedurende de wekelijkse markt.
   Rij je verder de De Klerckstraat-Graafjansdijk af zijn er verschillende bouwwerven waar alweer sommige werfwagens op de rijweg staan, waar men wel de parkeerplaatsen zou kunnen gebruiken…akkoord, die mensen moeten ook hun werk doen, maar dan zou het minste wat men kan doen een degelijke bewegwijzering plaatsen…en na de dagtaak toch even de moeite doen alle vuil en afval op te rapen…het vliegt overal rond, misschien om zo de ‘jeugd’ weer grote opkuis te laten houden zeker…
   En dit is een veel wederkerend beeld in onze gemeente…gelukkig neem ik meestal de fiets, hoef dan niet die ‘omleiding’ te nemen, maar het blijft dan wel uitkijken geblazen…
   Wat vertoef ik o zo graag rond Het Zwin…

  • Ja, natuurlijk, je hebt gelijk… maar de vaststelling blijft hetzelfde : na jaren studie, dure studiebureau’s sluipen er toch nog grote kemels in het ontwerp .
   Belgisch of Vlaams : de burger draait op voor de bijkomende kosten.

 2. Rotonde is een grote blunder, mochten wel een tunnel gemaakt hebben, maar ja moest weer eens iets speciaal zijn, het is tenslotte Knokke.

 3. dat men eens een boete geeft aan de burgelijke ingenieur…zijn loon is toch ook heel hoog dus een weing verantwoordelijkheid is normaal…of is de opdrachtgever in fout..dus de vlaamse deelregering die alles moet nakijken?? één van de twee zeker!!

Comments are closed.