Home Knokke-Heist PMD-zak blijft nog even zoals het was

PMD-zak blijft nog even zoals het was

0

Naar aanleiding van foutieve berichtgeving in diverse media willen het gemeentebestuur en het AGSO inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers erop wijzen dat de sorteerregels van het pmd-afval in Knokke-Heist onveranderd blijven. In de blauwe zak verzamel je dus enkel plastic flessen, metalen verpakkingen en drankkartons. Andere plastic verpakkingen zoals potjes, vlootjes, tubes, zakken enz…. horen nog altijd thuis bij het restafval.

Waarom voorlopig geen uitgebreide blauwe zak in Knokke-Heist?

De uitgebreide blauwe zak wordt in Vlaanderen in verschillende fases ingevoerd omdat de recyclagecentra niet van de ene op andere dag zoveel bijkomende soorten plastic kunnen verwerken. Die centra moeten daar eerst investeringen voor doen. Dat kost dus tijd en geld. Vermoedelijk zal dit pas ten vroegste in 2020 mogelijk zijn. Fost Plus dat de inzameling en recyclage van huishoudafval organiseert in ons land verwacht dat tegen 2023 naar schatting 65 procent van de plastic verpakkingen gerecycleerd zal kunnen worden.

Alles over correct pmd sorteren lees je hier: https://www.agsoknokke-heist.be/afval/advies-info/afval-thuis-sorteren/pmd

Artikel