Home Justitie Rechter: Ik wil u opsluiten en liefst zo lang mogelijk

Rechter: Ik wil u opsluiten en liefst zo lang mogelijk

1

“Ik wil u opsluiten, liefst zo lang mogelijk!” Onze stadsgenote Gina H., die mensen voor 700.000 euro oplichtte, riskeert volgens de kranten van het Mediahuis nu tien jaar, nadat ze er in eerste aanleg vanaf kwam met drie jaar cel.

Gina H. (64) is al jaren bekend bij het gerecht als meester-oplichtster. In 1987 liep ze haar eerste veroordeling op voor valsheid in geschrifte. In januari 2016 kwam ze vrij, ging in onze gemeente wonen en gaf zich al meteen uit voor een onderzoeksrechter die geld inzamelde in de strijd tegen terrorisme. De dienst Justitie zou de investeringen dan met forse intresten terugbetalen. Zo lichtte ze tussen januari 2016 en april 2017 families op in onder meer Brugge, Knokke, Heist, Dendermonde en Hamme voor in totaal 666.994 euro. Maar al van in de gevangenis lichtte ze een islamconsulent voor 20.000 euro op omdat ze zich tot de Islam ging bekeren. Het openbaar ministerie vorderde tien jaar met nog eens tien jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank. “Ik wil u opsluiten en liefst zo lang mogelijk”, luidde het. H. zelf hoopt dat de straf van drie jaar behouden blijft. Uitspraak half september.

Artikel

1 REACTIE

  1. misschien in parlement steken …kan éérste minister worden met een beetje geluk

Comments are closed.