Home Regionieuws Zwinregio Sluis niet te vinden voor samenwerking op vlak van onderwijs en gezondheidszorg?

Sluis niet te vinden voor samenwerking op vlak van onderwijs en gezondheidszorg?

1

Het gemeenschapsonderwijs is op dit ogenblik in West-Zeeuws-Vlaanderen campagne aan het voeren om Nederlandse leerlingen naar Knokke-Heist te halen. ,,Daar is actie op ondernomen”, bevestigde intussen de Sluise Wethouder (Schepen) Jack Werkman.

De Sluise Schepen Werkman wilde nog verder in gesprek met de andere Vlaamse gemeenten die aan Sluis grenzen. Hij is intussen in snelheid genomen. Maar wettelijk kan de burgemeester niets doen. Binnen de Europese grenzen kunnen leerlingen school lopen waar ze willen.

Het Internaat van de MAKZ verspreidde dus onlangs zo’n 900 flyers in de regio Sluis. Werkman heeft naar eigen zeggen contact opgenomen met de bestuurder van het internaat. ,,We gaan met elkaar in gesprek om te kijken hoe we dat in de toekomst kunnen voorkomen. Aan de ene kant van de grens weten ze vaak niet wat er hier gebeurt en andersom.” Onzin natuurlijk.

Zo uitzonderlijk is dit allemaal niet. Ook bij MAAK de muziek en kunstacademie van Knokke-Heist zijn vele Nederlandse cursisten. Zelfde verhaal bij de diverse sportverenigingen ook daar duiken er steeds meer noorderburen op. Uit een bevraging blijkt men heel wat opleidingen in Zeeuws-Vlaanderen helemaal niet aan te bieden. Ook wat het cultuurcentrum betreft, een centrum waar heel wat mensen uit Zeeuws Vlaanderen terecht gretig gebruik van maken.

Eerder was er ook al een rel toen AZ Zeno patiënten ging werven over de grens. De Europese gedachte is in Zeeuws Vlaanderen ver te zoeken ondanks de vele interreg projecten.

Artikel

1 REACTIE

  1. ja hoe zou je zelf zijn als burgemeester….en ja inderdaad er is niets te zien over de grens buiten een
    prachtige natuur en de beste fietspaden van de regio en symapatieke mensen…die in knokke komen consumeren en studeren en vermaken….dat is zo in de hele wereld…de mens is een sociaal iets dat graag de warme gemeenschap heeft met haar diensten en vermaak..dat is de aantrekkingskracht van de steden..dat is in nederland zeker niet anders…dus we gaan nog meer vrienden uit nederland hier zien met of zonder toelating van de wethouder uit Sluis sorry man

Comments are closed.