Home Cultuur Nieuw boek over de ontstaansgeschiedenis Heist

Nieuw boek over de ontstaansgeschiedenis Heist

1

Op zaterdag 22 juni 2019 om 11 uur nodigen het gemeentebestuur en heemkring Heyst Leeft iedereen uit in Sincfala, het museum van de Zwinstreek, voor de boekvoorstelling van “Heist, de volledige geschiedenis van het Barcelona van de Vlaamse kust”.

Vandaag is Heist misschien niet de meest tot de verbeelding sprekende gemeente aan de kust. Het is in haar bijna vergeten verleden dat het dorp waarlijk groots was. Vermoedelijk kennen zelfs veel autochtone Heistenaars de rumoerige geschiedenis van hun dorp niet.

Schepen van Cultuur Annie Vandenbussche brengt de inleiding. Daarna zorgen de heemkring Heyst Leeft en schrijver Luc De Wilde voor een korte duiding van het boek.

Al vijf generaties leeft Heist in het hart van de familie van Luc De Wilde. Eerder per toeval startte hij een zoektocht naar de geschiedenis van de plek waar hij een groot deel van zijn jeugd had verbleven.

Zoals hij zelf zegt, van het één kwam het ander en uiteindelijk besloot hij zijn bevindingen te bundelen in een anekdotisch verhaal over de ontstaansgeschiedenis van het vissersdorp en de badplaats.

Na de boekvoorstelling is er een receptie en krijgt iedereen de gelegenheid om het boek in te kijken, te kopen en indien gewenst te laten signeren.

Om praktische redenen wordt gevraagd in te schrijven in de bibliotheek Scharpoord, telefonisch op 050 630 400 of via bibliotheek@knokke-heist.be.

Maar ook zonder inschrijving bent u welkom.

Artikel

1 REACTIE

  1. Heyst Leeft laat weten dat al wie ingetekend heeft via FB welkom is op de voorstelling van 22 juni om 11u. in het museum Sincfala en kan daar het boek verkrijgen. Na 22 juni zal het boek ook kunnen afgehaald op enkele verkoop punten in Heist die later zullen medegedeeld worden.

Comments are closed.