Home Knokke-Heist Duinbergen De Sikhs geloofsgemeenschap blijft in de Laguna Beach

De Sikhs geloofsgemeenschap blijft in de Laguna Beach

0

De Humorhal aan Laguna Beach werd nog maar sporadisch door het Gemeentebestuur gebruikt en daarom wou men het gebouw al een tijdje van de hand doen.

Het complex heeft een oppervlakte van iets minder van 1.600 vierkante meter en heeft dus oneindig veel mogelijkheden. In totaal zijn met de kelderverdieping, het gelijkvloers en de drie etages zo’n vijf bouwlagen beschikbaar. Na het verkrijgen van de nodige stedenbouwkundige vergunningen, kan de nieuwe eigenaar het gebouw perfect opdelen in appartementen en lofts.

Het pand is een afzonderlijke entiteit in de site Laguna Beach en deelt niet mee in de kosten van het omliggend appartementsgebouw. De vereniging van mede-eigenaars Laguna Beach verklaarde zich al principieel akkoord om in het pand appartementen te creëren, de gevels te wijzigen en gebruik te maken van de gemene delen van het omliggend appartementsgebouw.

Dit weekend verscheen op de besloten Facebookgroep van de eigenaars vereniging dat de zogenaamde Humorhal zou zijn verkocht aan de vzw van de Sikhs geloofsgemeenschap Knokke-Heist.  Als dit onbevestigde bericht klopt dan kon men het gebouw kopen voor slechts 375 000 euro. Gelet op het pinksterweekend konden we niemand vinden die het bericht kon bevestigen. We houden jullie op de hoogte. De Sikhs geloofsgemeenschap wou eerst een pand kopen en verbouwen in het centrum van de deelgemeente Heist maar daar stak het burenprotest een stokje voor.

Artikel