Home Knokke-Heist Knokke 21 leerlingen uit Sint-Bernardus Knokke-Heist schitteren in internationaal examen Latijn

21 leerlingen uit Sint-Bernardus Knokke-Heist schitteren in internationaal examen Latijn

0

In 23 landen uit Europa vond dit schooljaar een internationaal examen Latijn plaats. Voor het eerst nam ook het Sint-Bernardusinstituut uit Knokke-Heist deel aan deze wedstrijd. De wedstrijd is bedoeld voor leerlingen van het tweede en derde jaar secundair onderwijs. De opdracht bestond uit het beantwoorden van twintig vragen over een nog nooit geziene Latijnse tekst. Daarnaast kregen de leerlingen nog eens twintig vragen over de Romeinse cultuur. Geen sinecure. Uiteindelijk slaagden zeven leerlingen erin om een bronzen medaille in de wacht te slepen: zij behaalden een cijfer boven 70%. Elf leerlingen haalden een score die hoger was dan 80% en kregen een zilveren medaille. Uiteindelijk haalden drie leerlingen een cijfer boven 90%. Zij behaalden een gouden medaille.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here