Home Sport Voor wie supporter jij tijdens de Baloise Belgium Tour in KH

Voor wie supporter jij tijdens de Baloise Belgium Tour in KH

0

De wielerronde Baloise Belgium Tour gaat woensdag van start in Sint-Niklaas. Dinsdagavond vindt de ploegenvoorstelling plaats op de Grote Markt.

Sint-Niklaas is voor het eerst startgemeente in de Baloise Belgium Tour. De eerste rit start komende woensdag 12 juni. De rittenwedstrijd begint dinsdagavond al met de ploegenpresentatie op de Grote Markt, van 18.15 uur tot 20.30 uur. Presentator van dienst is Michel Wuyts. Lotto Soudal komt met onder meer Tim Wellens en Victor Campenaerts aan de start. Deceuninck-Quick-Step brengt Fabio Jakobsen en supertalent Remco Evenepoel mee. Evenepoel rijdt zijn eerste rittenkoers op Belgische bodem. 

Schepen Jan Morbee

De stad Sint-Niklaas had een oproep gelanceerd naar horeca-uitbaters om een gelegenheidsbar open te houden bij de ploegenvoorstelling. Bij die ploegenvoorstelling ook Emiel Vermeulen (Roubaix) en Elias Van Brusseghem (Tartelletto), beide renners zijn ook de schoonzoons van onze Schepen van Sport Jan Morbee. “Beide jongens zijn topsporters en ik verwacht veel van hen op de Wandelaar in Duinbergen”, lacht Schepen Morbee.

Woensdag start dan de eerste rit van de wielerwedstrijd, van Sint-Niklaas naar onze gemeente. Om 9.30 uur worden de renners op de Grote Markt van Sint-Niklaas verwacht, om 11 uur volgt de start. Eerst wordt er nog een lokale ronde in Sint-Niklaas afgewerkt. De renners volgen een parcours in noordelijke richting en zijn terug op de Grote Markt om 11.30 uur. Ze verlaten het grondgebied vervolgens in Sinaai richting Eksaarde, rond 12.15 uur.

Artikel