Home Burgerlijke Stand Daniël Vandierendonck en Nicole Billiau in het goud

Daniël Vandierendonck en Nicole Billiau in het goud

2

Onlangs vierden Daniël Vandierendonck en Nicole Billiau hun gouden huwelijksjubileum in Feestzaal Ter Mude. Daniël en Nicole stapten op 31 mei 1969 in het huwelijksbootje. Schepenen Kris Demeyere en Philippe Vlietinck (met lint) feliciteerden het echtpaar namens het gemeentebestuur en het koninklijk Paleis.

Levensloop van Daniël

Daniël is geboren op 22 november 1945. Hij komt uit een gezin van 4 kinderen. Zijn vader was gemeentearbeider. Het gezin woonde in Heist. Daniël bracht er zijn jeugd door en liep er school. Hij studeerde verder in Brugge. Hij vervulde zijn legerdienst gedurende 1 jaar. Vervolgens werkte hij als politieagent in Knokke-Heist tot aan zijn pensioen.

Daniël sport graag. Vroeger speelde hij voetbal bij de eerste ploeg van Heist en bij de West-Vlaamse ploeg bij het leger. Hij liep veel en nam deel aan diverse loopcrossen voor politiepersoneel. Nu fietst hij en werd uitgeroepen tot sportfiguur van 2011 van het casino.

Levensloop van Nicole

Nicole zag het levenslicht op 4 september 1948. Ze was enig kind. Haar vader was fietshandelaar. Het gezin woonde in Knokke en Nicole liep er school en bracht er haar jeugd door. Na haar schoolperiode werkte ze gedurende 3 jaar bij een Immo-kantoor. Daarna nam ze de taak van huisvrouw op zich.

Nicole maakt graag puzzels en lost graag sudoku’s en kruiswoordraadsels op. Ze leest en fietst graag.

Kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen

Het paar heeft 2 kinderen, 2 kleinkinderen en 1 achterkleinkind

  • Michèle is gehuwd met Danny Ameye. Danny is tuinier. Het paar heeft 2 kinderen: Shana en Lisa. Shana heeft 1 kind: Elle
  • Philippe is politiecommissaris interventie in Knokke-HeistAlgemeenNicole wil graag vermelden dat haar man een echte Heistenaar is en dat zij een echte Knokse is. Haar overgrootmoeder baatte het eerste café uit in Knokke nl. Wanne de Spanne in de (nu) Peperstraat. Haar grootvader was de eerste die met de paardentram reed.
Artikel

2 REACTIES

  1. Daniel gekend als o.a. zoon van Lowie van Kokkers vanuit de Navy in Heist. Nicole als dochter van de ‘velomaker’ Marcel in Knokke.
    Een dikke proficiat ….

    Frank Volckaert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here