Home Sport Jan Willem van Schip de snelste op de Wandelaar

Jan Willem van Schip de snelste op de Wandelaar

0

Jan Willem van Schip heeft voor een stevige verrassing gezorgd op de openingsdag van de Baloise Belgium Tour aan de Wandelaar in onze badstad. De Nederlander van Roompot-Charles rondde een aanval van in de eerste kilometer succesvol af en zette zo de sprinters meteen een hak. We stuurden Eric Hollé en Yvan Kaux naar de rit in Knokke-Heist. Ze kwamen terug met een reportage van voor en achter de schermen.

In de eerste etappe moesten de renners tussen Sint-Niklaas en Knokke-Heist 183,4 kilometer overbruggen. Meteen na de officiële start kreeg de vlucht van de dag vorm. Jan Willem Van Schip (Roompot-Charles), Tom Dernies (Natura 4 Ever) en Glenn Debruyne (Team Cibel) staken het vuur aan de lont en kregen na twintig kilometer het gezelschap van (Thomas Sprengers (Sport Vlaanderen-Baloise) en David Boucher (Tarteletto-Isorex).

Het kwintet verzamelde een maximale voorsprong van ruim drie minuten. In het peloton zorgden de renners van Deceuninck-Quick Step onder leiding van Iljo Keisse voor de controle.Een nieuwe massasprint op De Wandelaar leek in de maak, maar Van Schip verraste vriend en vijand. De wereldkampioen puntenkoers schudde met zijn versnelling in de Gouden Kilometer – waarin hij zeven bonusseconden sprokkelde – eerst Sprengers en Boucher van zich af. Op vier kilometer nam hij ook definitief afscheid van Debruyne en Dernies.

La Baloise Tour van Lunch t/m koers
Klik op de foto voor de reportage van Yvan KauxIn het peloton aarzelden de ploegen van de sprinters te lang om de kloof te dichten. Een misrekening. Aan de finish hield Van Schip uiteindelijk vier seconden over op de sprintende massa. Tim Merlier snelde naar de tweede plaats, Fabio Jakobsen legde beslag op de derde plaats.


Vroege vluchter Thomas Sprengers mocht als eerste leider in het Super 8 Strijdlustklassement mee op het podium. De Kempenaar, die vorig jaar al het strijdlustklassement op zak stak, verzamelde onderweg 34 punten, twee meer dan de Nederlander Van Schip.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here