Home Justitie Rechter niet mals voor Cobra-leden

Rechter niet mals voor Cobra-leden

0
vaste beelden uit het filmpje op sociale media (was in primeur in onze krant)

De Brugse strafrechter heeft twee leden van de jongerenbende ‘Cobra’s’ veroordeeld voor ernstige feiten van zinloos geweld in onze gemeente.

Een 19-jarige man uit Dendermonde en zijn 20-jarige kompaan uit Zoersel kregen respectievelijk 200 uur en 140 uur werkstraf opgelegd. Alle feiten speelden zich afgelopen zomer af in de uitgaansbuurt van Knokke.  Als ze die werkstraffen niet of onvolledig uitvoeren, hangt hen respectievelijk alsnog 20 en 14 maanden cel boven het hoofd.

De bal ging aan het rollen toen in juli een man bewusteloos werd aangetroffen op straat. De volgende weken circuleerden op sociale media meerdere filmpjes van gelijkaardige zware geweldplegingen. In september werden de verdachten uiteindelijk gearresteerd. De ‘Cobra’s’ bestonden vooral uit minderjarige leden en hadden het meestal gemunt op Franstalige tieners of toeristen.   Zo werd een student uit Brussel door de bende van zijn fiets gesleurd en lelijk toegetakeld. Het 19-jarige slachtoffer moest maandenlang revalideren van een meervoudige enkelbreuk.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here