Home Justitie 1.768 wagens te snel

1.768 wagens te snel

0

De flitswagen van de lokale politie controleerde vorige maand 10.711 wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 1.768 (ofwel 16,51 procent) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 137 km per uur waar slechts 70 is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich verantwoorden voor de politierechter.

De lokale politie zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons politieteam selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere verkeerscontroles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties waar een verhoogd veiligheidsrisico is voor fietsers en voetgangers krijgen voorrang. Controles in schoolomgevingen en langs fietsroutes van schoolgaande kinderen staan dan ook hoog op de agenda.”


De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via PZ.DKH.Verkeer@police.belgium.eu.

93 kilometer per uur in bebouwde kom

De flitswagen van de lokale politie controleerde gisteren (19 juni 2019) 1.302 wagens tijdens 2 snelheidsacties in Knokke-Heist. In totaal reden 55 bestuurders (ofwel 4 procent) te snel. Een hardrijder haalde een snelheid van 93 kilometer per uur binnen de bebouwde kom, waar slechts 50 is toegelaten.

Het politieteam zette tijdens de acties 19 bestuurders aan de kant. Hiervan betaalden 12 hardrijders – waaronder 4 buitenlanders – meteen hun overtreding. De politie trok in totaal 3 rijbewijzen in. Een bestuurder kreeg ook een boete omdat hij gsm’de achter het stuur. Alle hardrijders bliezen safe.

Artikel