Home Knokke-Heist Knokke ‘Mise en plage’ stunt bij GaultMilau en het talrijke publiek

‘Mise en plage’ stunt bij GaultMilau en het talrijke publiek

2

De eerste editie van de geslaagde ‘Mise en plage’ op het strand voor het Grand Casino Knokke is afgesloten. Zaterdagavond was het event met 1500 gasten zelfs uitverkocht dat was dus heel veel lekkers van bekroonde topchefs op het strand . Voor het eerst kon je er drie dagen lang genieten van wat onze badstad en de zwinstreek culinair te bieden heeft, en dat gedresseerd en geserveerd óp het strand. Een uniek concept die ook de GaultMilau weet te waarderen. Het is nog wachten op het verslag van het gerenommeerde uitgever van gastronomiegidsen. Maar het kan vandaag al niet meer stuk zegt ook Chef Kim Verhasselt van Restaurant Escabèche. “Mise en plage is een visitekaartje van ons restaurant en het culinaire Knokke-Heist. De impact van ons restaurant is enorm alleen al wat de naambekendheid met zich meebrengt”, zegt Chef Verhasselt.

Ook Chef Patrick Bonne van Restaurant Marie kijkt terug op een eerste geslaagde editie van ‘Mise en plage’: “Dit smaakt naar meer”.

Bistro Marie in Knokke-Heist is 100% West-Vlaams. Dat merkte je meteen ook aan de warme ontvangst op zijn stand. Met streek- en seizoensgebonden producten gaf chef Patrick Bonne een eigen toets aan de smaakvolle gerechten.

Op ‘Mise en plage’ serveerde hij Bekegemse eendenlever met gepekelde kleurwortelen afgewerkt met citrus, gember, geroosterde noten en zwarte look. “Heerlijk”, zei onze uitgever Geert Deman na zijn bezoek aan de ‘Big Buck’-tent. “Het uitgewerkte concept door Arne Dacquin en Knokke-Heistenaar Maxime Vlietinck van D’M&S Eventique is zeker voor herhaling vatbaar”. Een zelfde geluid bij Schepen Wittesaele: Als ik de commentaren hoor, mogen zeker al nadenken over een volgende editie.

Artikel

2 REACTIES

  1. top event en lekkerrr ! en gelukkig top weer. misschien volgend jaar ook nog de maandag open blijven voor de lokale horeca die op zondagavond werkt ? als dat te doen is voor de organisatie uiteraard…en dan de tent laten staan het weekend erop een “school’s out party” voor alle jeugd uit Knokke-Heist , met de lokale frituren, hotdogs, hamburgers, foodtrucks…en lokale DJ’s ?

    PS: ik was ’s morgens na het fietsen op de Oosthoek in Heist, ook Topevent !

Comments are closed.