Home Knokke-Heist Parkeermeters amper leesbaar in de zon

Parkeermeters amper leesbaar in de zon

7

Sedert april is het parkeerplan van Knokke-Heist gewijzigd en staan er overal nieuwe parkeerautomaten. Denk eraan dat je tijdens de grote vakantie elke dag moet betalen, zowel in de groene, de oranje en in de rode zone. In Bibliotheek Scharpoord staat tot eind augustus een testautomaat waarop je de werkwijze eens kan uitproberen. Alle info over het parkeerplan vind je hier.

Bij de handelaars zijn er een aantal opmerkingen m.b.t. de nieuwe parkeermeters. Door de zoninval op het led-schermpje zou deze niet meer leesbaar zijn. Bij het plaatsen van de meters hield men geen rekening met de zon. De schermpjes hadden allemaal in de noordelijke richting moeten staan.

Artikel

7 REACTIES

 1. Knokke is een grote
  braderietje je moet er je weg in vinden , meer uitleg hoeft niet!

 2. ik woon in zichtafstand van een parkeermeter en het is triestig om onze toeristen tot op hun knieën (!) te zien zitten om toch maar iets te kunnen lezen… Verschillende malen heb k hen al toegeroepen dat het niet nodig is om te betalen. Ik vind dat men er bij de installatie rekening moest mee gehouden hebben dat de meesten die de meters gebruiken geen vaste bewoners zijn en er dus moest op gelet worden om een goede “klantvriendelijkheid” (lees : leesbare instructies) te voorzien. Ik blijf erbij dat men bijna een universitair diploma moet hebben om al de verschillende parkeersystemen in België te verstaan. Waarom kan de Belgische kust bvb. geen uniformiteit hebben in dit ?

  • Heb dergelijke toestanden ook meegemaakt, toonde aan dat men niet hoefde te betalen voor 11 uur…toch vertrouwden ze het zaakje niet en aren nodeloos aan ’t betalen.
   Ik geloof dat kustgemeenten wedijveren/beconcurreren elkaar met die parkeermeters, we hebben een kustlijn in Vlaanderen van amper 65 km. met tal van parkeertarieven…misschien is dat ook een bezienswaardigheid…
   Nu meen ik wel te weten dat inwoners die een parkeerkaart einde/begin 2019 hebben aangeschaft zich niets moeten aantrekken van het nieuwe parkeerplan, het zou voor hen maar in voege treden vanaf een januari 2020…of zie ik het verkeerd ??

 3. En de kinderziekte zoals ze het in de parkingshop noemden bij de parkeermeters in de groene zone is nog altijd niet opgelost. Startbedrag staat er op aangeduid vanaf 0,20 eurocent maar als je een parkeerticket wil kopen begint de teller op 0,50 eurocent en gaat telkens met 0,50 eurocent er bij hogerop. Het is bij sommige ook niet mogelijk om met muntstukken te betalen enkel met bankkaart. Waarom niet zoals bv in Bruggen waar de zelfde parkeermeter in gebruik zijn de mogelijkheid om zelfs met stukken van 0,10 cent te kunnen betalen. De Jackpot kreeg vroeger de naam van eenarmige dief te zijn al kon je met een beetje geluk toch nog iets terug winnen, de groene parkeermeters hebben geen arm nodig om de dief te zijn.

 4. is het niet mogelijk om de apparaten zo in te stellen dat het aangeeft dat er niet moet betaald worden omdat het geen weekend of vakantie is ?
  Veel mensen betalen zonder dat het moet. Een ticket wordt afgeleverd voor de eerstvolgende betalende dag … maar mensen komen voor een dag in het midden van de week en betalen voor de eerstvolgende betalende dag wanneer zij er niet zijn.
  Anno 2019 moet dit kunnen of is het gebruik van de wagen een melkkoe ?

  • Dit is een waarheid als een koe. In iedere gemeente of stad gelden andere parkeervoorwaarden . Een normaal mens ziet de bomen niet meer door het bos. Het feit dat de uitleg via de parkeerautomaten dikwijls ondoorzichtig en dubieus is, riekt naar stroperij van de bevoegde instantie ten opzichte van de brave burger.
   Een andere uitleg voor deze toestanden is er gewoon niet.

Comments are closed.