Home Regionieuws Zwinregio 325.000 dagtoeristen verwacht dit weekend

325.000 dagtoeristen verwacht dit weekend

0

We zijn er helemaal klaar voor hier aan de kust. Dit weekend start de zomervakantie officieel met onder andere het Summer Ville festival in onze badstad en er wordt mooi weer voorspeld.

“Zaterdag en zondag worden 325.000 dagtoeristen verwacht hier aan de kust. Juli en augustus blijven de traditionele topmaanden. Voor de volledige zomer schat Westtoer in dat ongeveer zes miljoen dagtoeristen naar zee reizen”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Door het goede zomerweer noteert de hotelsector voor het komende weekend alvast een bezetting van circa 85 procent. Hotels noteren nu al heel wat reservaties voor juli en augustus. Westtoer en de kustgemeenten raden aan om de trein en de kusttram te gebruiken om deze zomer te reizen naar en langs de kust.

Artikel