Home Knokke-Heist UPDATE: Wagen uitgebrand na ongeval in Heulebrug

UPDATE: Wagen uitgebrand na ongeval in Heulebrug

7

Woensdagmorgen omstreeks 5u30 reed in de wijk Heulebrug (deelgemeente Heist) een dronken man van 29 in op 3 geparkeerde wagens. Waarna alle betrokken wagens, 3 in totaal, vuur hebben gevat. De brandweer van de Zone1 was snel ter plaatste. Men moest na aankomst ook schuim gebruiken om het vuur te doven. De bestuurder zelf bleef even toekijken en ging dan te voet verder. De gevel van de nieuwbouw waar de geparkeerde wagens stonden was door de rook aangetast. Getuigen konden al snel de bestuurder aanwijzen. Hij bleek in de buurt te wonen. De man legde een positieve ademtest af en werd gearresteerd. Ook zijn rijbewijs is tijdelijk ingetrokken.

In deze zone 30 rijden 95% van de wagens veel te snel vooral buurtbewoners. Dit is allicht ook de reden van het ongeval. Gelukkig was er enkel stoffelijke schade. Er wacht de bestuurder een gepeperde boete en rekening. De verzekering dekt geen schade nadat blijkt dat een bestuurder bij het veroorzaken van een ongeval dronken was. Nadat het wegdek door de brandweer was afgespoten is het Kraainestplein en Bakboord omstreeks 10u30 weer vrij gegeven voor alle verkeer.

.

Artikel

7 REACTIES

 1. Daar staan inderdaad borden ( doe mee 30 km/u ) niemand rijd daar zo ! maar waarom altijd maar over heulebrug ? hier in de knokkestraat mag je ook maar 50 km rijden veel denken 150 geloof ik !

 2. Dan zijn er nog leden van het stadsbestuur die durven beweren dat men o.a. in de Heistlaan nooit sneller dan 50 km per uur rijdt volgens rapporten van de politie. Ik vraag me af of er al dan niet met die gegevens geknoeid wordt. Veel mensen wonen in Heulebrug omdat het een rustige, veilige en
  gezonde plaats zou zijn. Niets is dus minder waar…

 3. Niemand houd zich daar aan de zone 30.
  Snelheden van 50-70 km/u zijn er schering en inslag.

 4. Kneistenaar
  Het zal je maar overkomen dat je geparkeerde auto volledig is uitgebrand door weer overdreven snelheid en drankgebruik.
  Straffen voor dergelijke feiten moeten veel strenger, een paar maanden effectieve gevangenis om na te denken over je gedrag.
  Het wordt tijd dat de politiek en het gerecht de wet toch eens aanpast.

Comments are closed.