Home Cultuur Geen Midsummer Carnival dit jaar?

Geen Midsummer Carnival dit jaar?

2

Het ziet er naar uit dat er dit jaar geen midsummer carnival meer zal zijn in onze gemeente.  Reeds jaren was er de eerste zaterdag na de 15e augustus een zomers carnavalfeest in de café’s van Heist met Braziliaanse toestanden.  Onze deelgemeente Heist staat wereldwijd tijdens de krokusvakantie bekend voor zijn grootse carnavalsstoet die door de straten trekt. Omdat feesten in het bloed zit bij heel wat carnavalisten van onze badstad werd zo’n 6 jaar geleden tussen pot en pint beslist om die carnavalssfeer in de kijker te zetten tijdens de zomer. Vandaag blijven er amper nog carnavalcafe’s over waar het concept eigenlijk aan het doodbloeden is. Met Bal Marginal wilde men vorig jaar extra leven blazen in het zomerse carnaval. Maar dit jaar gaat het bal door op het einde van de zomer. De kans is dus groot dat er dit jaar geen Midsummer Carnival meer is.

De plaatselijke horeca wil ook niet investeren in samba-groepjes en ook de hapjes en cocktails waren intussen al een paar jaar geschrapt. “Als deze tendens zich doortrekt komt ook het echte carnaval in gevaar”, klinkt het bij de carnavalisten. Cafébaas Philippe Van Eeghem (Café Den Oosthoek) wil niet stoppen zegt hij in een reactie: “Café Den Oosthoek heeft er zin in…op 17/08 zal de muziek knallen en het bier rijkelijk vloeien…” Maar één zwaluw maakt de zomer natuurlijk niet. Er zal meer nodig zijn om het event te redden!

Artikel

2 REACTIES

  1. Dat ook het échte carnaval gevaar loopt vind ik meer een vorm van “doemdenkerij”. Het éne heeft volgens mijn bescheiden mening met het andere weinig te maken. En als er maar één horecazaak aan “midsummer carnival” meer wil meedoen dan is dat maar zo. Je kunt niemand verplichten zijn/haar zaak daartoe open te doen.

  2. Waarom zou er geen summercarnaval zijn ?? Café Den Oosthoek heeft er zin in…op 17/08 zal de muziek knallen en het bier rijkelijk vloeien…

Comments are closed.