Home Knokke-Heist Ramskapelle Frans Bauer komt met veel zin naar Ramskapelle zaterdag

Frans Bauer komt met veel zin naar Ramskapelle zaterdag

0

In onze deelgemeente Ramskapelle is men gestart met de opbouw naar Ramskapelle Feesten. Dat is al jaren meer dan een feest in het dorp met rommelmarkt en animatie. We bekijken elke dag één van de artiesten die afzakt naar het zomerschlagerfestival op zaterdag. Of luister naar Sea Fun, de lokale omroep van Knokke-Heist (106.2 fm) voor meer info.

Programma:

Vrijdag 5 juli (vanaf 18 uur): officiële opening van de feesten

Zaterdag 6 juli (vanaf 8 uur): Ramskapelle Trophy met medewerking van de Wackys en ’s avonds groots zomerschlagerfestival met Willy Sommers, Luc Steeno, Yves Segers, Frans Bauer en Abba Gold Europe

Frans Bauer

Van jongs af aan droomde Frans Bauer ervan ooit op het podium te staan als professionele zanger… wel zijn droom kwam uiteraard uit en zeker tijdens Ramskapelle Feesten. Waar hij zich als een visje in het water zal voelen! Het begon allemaal toen hij op elfjarige leeftijd in het voorprogramma mocht staan van één van zijn grootste idolen Koos Alberts. Hierdoor werd hij alsmaar meer gemotiveerd en vastberaden om door te zetten en meer zijn best te doen om aan de top te raken. Hij boekte resultaat. Frans Bauer’s zangcarrière ging alsmaar bergopwaarts. Op negentienjarige leeftijd maakte hij al reeds zijn eerste studioalbum ‘Op weg naar het geluk’ met hulp van producers Riny Schreijenberg en Emile Hartkamp. Zo kreeg hij dankzij zijn eerste studioalbum regionale bekendheid, maar het duurde niet lang meer tot hij landelijk bekend werd. Dankzij zijn verschijning in het televisieprogramma ‘All you need is love’ en nadien zijn eerste hitsingle ‘Als sterren aan de hemel staan’, wist iedereen in Nederland wie Frans Bauer was. Dit was het begin van een mooie en professionele zangcarrière en vele ervaringen.

Hij brak door op de Duitse markt, waar “Schlagers” nu eenmaal altijd zeer populair zijn bij het groot publiek. Met zijn schlageralbum ‘Weil ich dich liebe’ veroverde hij in één klap de harten van onze oosterburen, een succes dat hij in Oostenrijk en Zwitserland evenaarde met het album ‘Liebesbriefe’. Ook in eigen land bleef hij zeer populair. Met zijn ‘Live in Concert’ tourde hij – en nu nog altijd – het hele land door met in 1998 het succesvolle mega-optreden ‘Frans Bauer in Ahoy’, in 1999 en 2001 met evenveel succes herhaald. In de jaren daarna heeft hij nog minstens twaalf albums gemaakt die allen zonder probleem goud of platina haalden. Later was hij ook te zien in enkele televisieprogramma’s (‘De Bauers’ en ‘Frans & Marianne’) en films (‘Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot’ en ‘Flikken Maastricht’) en raakte hij ook betrokken in meerdere liefdadigheidswerken zoals ‘Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting’ en zijn eigen kinderfonds ‘Sterrenfonds Laat Kinderen Stralen’.

Vandaag de dag viert Frans Bauer zijn 20-jarige jubileum met zijn nieuwste album ‘Lieve schat’. Het album bevat 14 gloednieuwe nummers, die Bauer zelf schreef, badend in de gezellige sfeer van het levenslied en de polonaise. Deze Nederlandse topschlagerartiest is nog ver van stoppen met zingen. Het lijkt wel of hij meer energie en goesting heeft in het leven dan voorheen en dat zal je zaterdag zeker merken bij ons in Ramskapelle.

Zondag 7 juli (vanaf 8 uur): dorpsfeest met diverse activiteiten, een rommelmarkt en ‘s avonds een optreden met live coverband.

Kaarten te verkrijgen in Ramskapelle bij For Freedom Museum,Slagerij Burggraeve, De Soete, te Heist:  ‘t gazetje, Café De vuurtoren. Eveneens bij alle bestuursleden of via VVK@ramskapellefeesten.be

Artikel