Home Justitie Jonge moeder sterft bij zwaar verkeersongeval

Jonge moeder sterft bij zwaar verkeersongeval

2

Zaterdagnacht is bij een zwaar verkeersongeval op de A11 ter hoogte van Lapscheure bij Damme een een stadsgenote en jonge moeder 29 jaar om het leven gekomen.

Twee wagens botsten aan het kruispunt van Moerkerke in de richting van Maldegem frontaal op elkaar. Volgens getuigen reed een BMW waarin de vrouw zat aan hoge snelheid in op een andere wagen, die tot driemaal over de kop ging. De BMW raakte zelf van de weg en belandde tegen een duiker in de gracht.

De bestuurder, een man van 25 uit Damme, raakte slechts lichtgewond.  Zijn 29-jarige vriendin uit was er erger aan toe. Volgens het parket overleed ze zondagochtend in het ziekenhuis. De man en zijn 29 jarige vriendin waren net een koppel. Ze laat een zoontje achter van 2 jaar.

Céline D’Havé

Ter hoogte van Hoeke ging het volledig verkeerd. “Het voertuig botste tegen een andere auto en ging over de kop”, zegt Céline D’Havé van het parket van Brugge. “De bestuurder van de wagen raakte slechts lichtgewond, maar zijn vriendin die naast hem zat raakte levensgevaarlijk gewond. Even later stierf ze in het ziekenhuis.” Volgens het parket van Brugge reed de vriend van het overleden meisje veel te snel. “Het was druk op de baan, dus er waren heel wat getuigen van het ongeval”, zegt  D’Havé. “Allemaal zeiden ze dat hij te snel reed. Helaas had de chauffeur ook te veel gedronken.”

De man legde een positieve alcoholtest af en is zijn rijbewijs voor minstens 15 dagen kwijt. De bestuurder van de aangereden wagen raakte slechts lichtgewond. Het parket heeft een verkeerskundige aangesteld.

Artikel

2 REACTIES

  1. Iedere burger ziet geregeld dat menige chauffeur van een SUV of sportieve wagen in Knokke de snelheids- en verkeersregels aan zijn laars lapt! Kijk eens vanaf het binnenrijden vanaf de Natienlaan, het zo snel mogelijk nemen van de rotonde, het afslaan in de Smedenstraat, de Seb. Nachtegaal- of de Lippenslaan etc. etc. Waar blijven de handhavers van de wet? Kom aan politie van Knokke-Heist! Bang voor de rijke meneren en mevrouwen in hun chique voiture? Neen, toch, hé!?

  2. Wanneer zullen sommige “chauffeurs” nu eindelijk eens gaan inzien dat drinken én met de smartphone of GSM in de hand bellen terwijl ze rijden levensgevaarlijk, ja zelfs MOORDDADIG zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here