Home Regionieuws Zwinregio Gebruik van water binnenkort weer strenger?

Gebruik van water binnenkort weer strenger?

1

Komt er opnieuw een captatieverbod in Knokke-Heist en de rest van West-Vlaanderen? De kans is reëel. In de Zuidijzerpolder mogen landbouwers vanaf morgen al geen water meer oppompen. Maar op dit ogenblik nog geen nieuws vanuit de provincie of van onze schepen van landbouw Kris Demeyere.

In de Zuidijzerpolder, een gebied van bijna 10.000 hectare ten zuiden van de IJzer, vanaf de Franse grens tot aan Diksmuide, is het volgens Focus TV vanaf morgen verboden om water te capteren voor beregening. Alle verleende vergunningen daartoe worden geschorst. Oppompen voor drinkwater voor dieren is wel nog toegestaan.

Woensdag is er droogte-overleg met de gouverneur, en dan zou het kunnen dat het captatieverbod over heel West-Vlaanderen wordt uitgebreid.

Artikel

1 REACTIE

  1. Als je het TV nieuws moet geloven kunnen de zwembadbouwers de aanvraag voor privézwembaden met moeite bijhouden. Hoeveel kubiek water heb je nodig om zo’n zwembad te vullen? Je tuintje moet je dan wel laten verloederen tot een ware woestenij terwijl anderen lekker in het zwembad kunnen plonsen. Dan kijken sommigen raar als men zijn toevlucht neemt tot kunstgras…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here