Home Knokke-Heist Iets meer dan duizend West-Vlamingen veranderden hun voornaam

Iets meer dan duizend West-Vlamingen veranderden hun voornaam

1

Afgelopen jaar hebben gemiddeld drie West-Vlamingen per dag hun naam laten veranderen. Sinds augustus vorig jaar is dat een stuk eenvoudiger en goedkoper. Op heel veel plaatsen is het zelfs gratis. Maar door het grote succes en het vele werk overwegen een aantal steden en gemeenten toch wat aan te rekenen.

Het afgelopen jaar hebben meer dan duizend West-Vlamingen hun voornaam laten veranderen. Dat blijkt uit een rondvraag van de krant KW. Het aantal mensen dat dat doet is sterk gestegen omdat het sinds augustus vorig jaar veel gemakkelijker en goedkoper is geworden. Vroeger moest je naar de Federale Overheidsdienst Justie, betaalde je bijna vijfhonderd euro en kon het een half jaar duren voor alles in orde was. Nu kan het op enkele dagen tijd, na een bezoek aan het stadhuis en is de naamsverandering op de meeste plekken gratis. Al komen steeds meer gemeentebesturen daar op terug. Een naamsverandering vraagt toch wel wat werk en er zijn al gevallen bekend van mensen die er licht mee omspringen, spijt krijgen en dan op hun beslissing terugkeren. 

Artikel

1 REACTIE

  1. Dat sommigen van voornaam veranderen is te begrijpen. Dit lag in het verleden nogal dikwijls aan de ouders die hun kind(eren) met de naam van een zanger of een filmster opzadelden die door de persoon in kwestie ook als “alias” werd gebruikt om zo meer op te kunnen vallen. Indertijd mocht dat van de burgerlijke stand zelfs niet niettegenstaande sommige beambten aldaar soms wel een beetje overdreven ouderwets waren. Liva als meisjesnaam mocht niet omdat Livia nu éénmaal de correcte naam was. Ik heb het hier dan wel over de zestiger jaren…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here