Home Cultuur Geleide natuurwandeling in het Vlaams strandreservaat ‘de Baai van Heist’

Geleide natuurwandeling in het Vlaams strandreservaat ‘de Baai van Heist’

0

We bekijken de vegetatie van het aangroeiende en embryonale duin, en slik en schorre.  Augustus is tot nog toe de hoofdbloeiperiode van de schorre, maar met de klimaatveranderering merken we wel dat o.m. Lamsoor steeds vroeger in bloei komt.  Uiteraard hebben we ook aandacht voor eventuele, eerste doortrekkende steltlopers die reeds op terugtocht zijn uit hun broedgebieden in het hoge noorden, zoals de Regenwulp.

In deze periode staat in de embryonale duinen onder andere de prachtige en vrij zeldzame Blauwe zeedistel nog in volle bloei, evenals de al even zeldzame Zeewolfsmelk. In de Baai van Heist zijn deze twee soorten evenwel vrij abundant aanwezig. De schorre kleurt hier en daar dan weer paars door het bloeiende Lamsoor.

De weinige regen van de laatste dagen heeft na de extreme droogte en hitte toch voor een kleine verademing van de vegetatie gezorgd.

Afspraak: Donderdag 8 augustus om 09:30 uur aan het einde van de Zeedijk van Heist aan de voet van de voetgangersbrug (kleine witte vuurtorentje – Zeedijk nr. 64).

Praktisch: Verrekijker en eventueel loep.

Organisatie: Natuurexploratie.

Gids: Patrick Demaecker – tel. 050/51.91.01 of 0475 407 929

Deelname: Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin.  Kinderen onder de 12 jaar gratis.

Artikel