Home Knokke-Heist Burgemeester Lippens: Er gebeurt af en toe wel iets, maar al bij...

Burgemeester Lippens: Er gebeurt af en toe wel iets, maar al bij al blijft het heel beperkt

1

Op de zeedijk van Knokke-Heist maak je statistisch gezien meer kans op een ongeval dan op een andere dijk aan zee. Vorig jaar gebeurden er op alle zeedijken samen 24 ongevallen, waarvan meer dan de helft in Knokke-Heist. Dit kon je de afgelopen dagen reeds lezen in onze krant met heel wat reacties tot gevolg.

Onze Burgemeester Lippens relativeert intussen de cijfers van het verkeersveiligheidsinstituut Vias op Radio2. “Statistieken blijven statistieken.” reageert de burgemeester. “We hebben de langste zeedijk van de kust waar er per dag soms 100.000 mensen met de fiets rijden. Er zijn ook steeds meer mensen met elektrische fietsen die zeer snel rijden. Er gebeurt af en toe wel iets, maar niet meer of minder dan vroeger en al bij al blijft het heel beperkt.”  

Artikel

1 REACTIE

  1. Moest iedereen een beetje voorzichtig zijn, geen “cowboygedrag” vertonen op de fiets, niet met de smartphone of gsm bezig zijn op het fietspad en geen gezellige praatjes maken in het midden van deze fietsstroken naast de wandelweg zou het veilig zijn. Sommigen echter tonen weinig gevoel voor verantwoordelijkheid. Ze houden bv. geen rekening met kelners die zich moeten reppen om de klanten te bedienen en kleinere kinderen die argeloos het fietspad oversteken. In de winterperiode heb je natuurlijk geen zulke toestanden en mag je eens lekker “doortrappen” op de trappers, je komt zo goed of niemand tegen. In de zomer echter is het een andere zaak en iedereen moet daar volgens mijn bescheiden mening een beetje rekening trachten mee te houden.

Comments are closed.