Home Regionieuws Zwinregio Visser willen worden… daar is niks fout mee

Visser willen worden… daar is niks fout mee

0

Na het wegtrekken van het visserijonderwijs in Knokke-Heist enkele jaren geleden staat het Maritiem Instituut Mercator staat open voor alle jongeren, zowel jongens als meisjes, die hun lagere school hebben beëindigd of die tijdens hun middelbare studies hun studiekeuze willen wijzigen.

In de BREDE EERSTE GRAAD (1A-1B-2A-2B) krijg je, zoals in alle scholen, een grondige basisopleiding. Voor het eerst proef je dan van typisch nautische vakken. In de TWEEDE GRAAD kies je al duidelijk voor een opleiding richting visserij. In de DERDE GRAAD loop je in het TSO ook stage in de maritieme sector om je opleiding te vervolmaken. Je wordt getraind om zelf een vissersschip te kunnen besturen of een machinekamer te kunnen bedienen.

Wie afstudeert aan Mercator is een echte visser die door zijn nautische totaalkennis terecht kan in de zeevisserij, maar ook een toekomst kan uitbouwen bij een rederij. Waarom dus niet kiezen voor de visserij? Een goed betaalde job voor mensen die weten wat ze willen.

Meer info? KLIK HIER

Artikel