Home Knokke-Heist 44e ART NOCTURNE KNOCKE vanaf zaterdag

44e ART NOCTURNE KNOCKE vanaf zaterdag

0
Art Nocturne Knocke, intussen aan haar 44e editie toe, streeft reeds jaren om naast het kwalitatief en divers aanbod van internationale galeries in oude, moderne & hedendaagse kunst en design ook de bezoeker een totaalervaring te bieden. Een partnership met een high-end automerk is hierbij van belang, niet alleen voor de shuttle service maar ook om kunst te ontdekken buiten de woonkamer. DS Automobiles, tevens “partenaire officiel du Louvre à Paris” is hierbij een gedroomde partner met hun gevoel voor vakmanschap en design. De hedendaagse wagens plezieren de bestuurders en passagiers die oog voor detail hebben en graag genieten van comfort. Ontdek de nieuwste modellen, van 10 tot en met 18 augustus te Knokke-Heist, zowel op de beurs als tijdens de shuttle service dagelijks van 16 tot 21u vanaf het Albertplein, Lichttorenplein en de rotonde aan de Minigolf.
REKA NYARI  De Finse Reka Nyari verhuisde als 17-jarige naar New York waar zij vrij vlug in de wereld van mode en modellen floreerde en met haar foto’s en video’s een eigen visie en beeldtaal ontwikkelde die fel gewaardeerd werd en in tal van belangrijke modetijdschriften werd opgenomen. Haar 225 pagina’s tellende monografie getiteld ‘Femme fatale: Female Erotic Photography’ werd in zes talen uitgegeven en wordt als een must in haar domein aanzien. De vrouw verschijnt er in diverse gedaanten, in een context die het wezen vrouw in zijn vele facetten benadert  en een eigenzinnige kijk op schoonheid en verheven erotiek illustreert. 
STEPHEN CAWSTON De expo ‘Conceptual Real Golden Skeletons’ is de respectvol gepresenteerde weergave van een werkelijkheid, de gestalte van ooit levende wezens: een soldaat, tijgers, een nijlpaard, een olifant, een giraffe. Merkwaardig daarbij is onder meer het feit dat, in tegenstelling tot wat men vaak in musea ziet, zijn vergulde skeletten geen zichtbare draden of structuren bevatten die hen staande houden. Zijn sculpturen bezitten een bevreemdende presence waarin dynamiek aanwezig is die de kijker niet onbewogen laat. Het zijn meditaties omtrent leven en dood, omtrent een soort tweede bestaan waarbij vorm en inhoud mekaar op aangrijpende wijze ondersteunen.
Artikel