Home Cultuur Dolce’s petanque trophy alle feiten op een rij

Dolce’s petanque trophy alle feiten op een rij

0

Het traditionele jeu de boules is in Knokke-Heist duidelijk aan een revival toe en dit over alle leeftijdscategorieën en beroepsklassen heen. Zo vond op maandag 5 augustus 2019 op La Plage in Heist de 5de editie van de Dolce’s petanque trophy for chefs plaats, een sportieve netwerkdag waarop het kruim van de gastronomische sector present tekende. Het team van Beachclub La Plage onder leiding van kapitein Mathias van den Poel behaalde in de categorie traditionele petanque een verdienstelijke 3de plaats.

Van alle belangrijke beroepsverenigingen waren er afgevaardigden zoals de Mastercooks, Chaine des Rotisseurs, Eurotoques, Prosper Montagne, BRA en Culibel. In totaal daagden een 145-tal petanquespelers op, allemaal horeca related wat vrij uniek is en onder meer tot gevolg heeft dat ook de Franse producent van petanqueballen OBUT speciaal met een equipe naar dit event aan de Belgische Oostkust afzakte. Het werd een aangenaam evenement in internationaal gezelschap met een sportieve en culinaire toets. Het thema dit jaar was “the beach” en werd op een leuke manier afgewisseld met “Tournées Générales” door de partners van Dolce World. Maandagavond vond dan tijdens de free flow walking diner in het Cartoonpaviljoen op het strand ter hoogte van het Heldenplein de officiële prijsuitreiking plaats.

Uitslag Dolce’s petanque trophy for chefs 2019

Winnaars traditionele Pétanque:

  1. Team Thierry  : Kapitein Thierry Mertens  van Ateliers Mertens Brussel
  2. Team Botermarkt : Kapitein  Ronny Decock van De Botermarkt in Tielt
  3. Team La Plage : Kapitein  Mathias van den Poel   Beachclub La Plage Knokke – Heist 

Winnaars Extreme Pétanque (no rules, only balls):

  1. Team Waasland : Kapitein Renata Verspeet Restaurant Malpertus Sint-Niklaas
  2. Team Altoni : Kapitein Luc  Gouwy Royal Latem Golf Club St.- Martens Latem
  3. Team Gravenhof : Kapitein Stephanie van Den Heuvel Torhout

Runner up

Team L’ Ys D ‘or: Kapitein  Ignace Wattenberge  restaurant Lys D ‘or Gent

Foto’s: Anne-Marie Maertens

Artikel