Home Knokke-Heist Frank Vanleenhove pleit voor jongerenstrand om overlast aan te pakken

Frank Vanleenhove pleit voor jongerenstrand om overlast aan te pakken

0

Gisteren kon je in onze krant lezen hoe jongeren jaar na jaar voor overlast blijven zorgen in de omgeving van de Kongostraat en het Van Bunnenplein. Volgens Frank Vanleenhove ceo van Surfers- en Lakeside paradise gaat het om dezelfde jongeren als in de paasvakantie.

Frank Vanleenhove ceo van Surfers- en Lakeside paradise

“Ik heb hen op surfers bijéén gebracht en een gesprek mee gehad omdat ik het niet kon aanzien hoe ze gewoon aan het rondhangen in groep waren, met eigen muziek, eigen drank etc…het zijn in feite jongeren die hier “gelost” worden door hun ouders, die al dan niet mee naar de zee gekomen zijn. Indien wel zijn ze gaan golven tennissen, zeilen etc etc, en ’s avonds op restaurant, maar daar hebben die jongeren geen zin in. Ik heb hen voorgesteld om bvb te leren surfen, maar ze willen blijkbaar alleen maar chillen. je mag hen niet allemaal over dezelfde kam scheren natuurlijk. Hun voornaamste argument in dat zij nergens een plaats hebben waar hun leeftijdsgenoten terecht kunnen (13-14 jaar tot 17-18 ongeveer. ze voelen zich nergens welkom. Aan de ene kant te begrijpen want ze zijn echt niet de grote spendeerders dus niemand ziet ze graag komen en plaats innemen van mensen die wel spenderen.

Ze zeggen dat er s ‘avonds niets anders te doen is dan naar de nachtwinkel te gaan, daar kopen ze drank en gaan ze daarmee langs de Kongostraat het strand op waar ze zich bezatten (de eerste keer ?) en dan beginnen de problemen met vandalisme , vechtpartijen etc als gevolg…Ideale oplossing is een plaats vinden waar ze zich thuis voelen en waar ze van dat uur tot dat uur kunnen vertoeven, en waar mocktails verkocht worden, een dj speelt etc. dat kan al vanaf de middag. door ze te groeperen op die plaats is controle iets makkelijker…bvb een jongerenstrand. ze zijn allemaal met de fiets dus geen parking nodig”.

Schepen Annie Vandenbussche is als schepen bevoegd voor jeugd en zou dus samen met de jeugdraad in gesprek kunnen gaan met deze “hangjongeren” om eventueel tot een oplossing te komen. Een jongerenstrand of iets anders zou effectief die jongeren een doel kunnen geven tijdens hun verblijf in onze badstad.

Artikel