Home Knokke-Heist Sikh-gemeenschap wil twee gebedshuizen in Knokke-Heist

Sikh-gemeenschap wil twee gebedshuizen in Knokke-Heist

6

Wie dacht dat door de verkoop van de Humorhall aan de Sikh-gemeenschap in onze gemeente de storm rond het gebedshuis in de Hendrik Consciencestraat zou gaan liggen zit er naast. Diezelfde Sikh’s hebben afgelopen dagen een nieuwe aanvraag ingediend om een pand in de Hendrik Consciencestraat toch om te bouwen tot gebedsruimte. Tegen de vorige bouwaanvraag gingen de buurbewoners in beroep en wonnen zelfs hun zaak. De deputatie verwierp de bouwvergunning omdat een MER-studie rond mobiliteit ontbrak in het dossier. Het was een tijdlang stil in dit dossier en na de aankoop van de Humorhall dacht ook iedereen dat het probleem zichzelf had opgelost.

Maar de Sikhs hebben nu hun aanvraag aangepast. De gemeente startte eveneens het openbaar onderzoek en nog tot 3 september kan men het dossier gaan inzien. De aanvraag is echter beperkter.

Buurtbewoners vrezen echter nog altijd voor overlast, eerder werden zo’n 200 handtekeningen ingezameld tegen de komst van zo’n gebedsruimte in hu straat. De schepen van ruimtelijke ordening, Kris Demeyere, verwacht alvast geen problemen: “Dit gaat om een aantal mensen die komen bidden. Woensdag wordt misschien de drukste dag met zo’n 30 Sikhs”, dat vertelde hij aan Focus-WTV.

Buurtbewoners stellen zich steeds openlijker de vraag via sociale media, hoe de Sikhs Gemeenschap aan al die financiële middelen kunnen komen om als dat vastgoed te kunnen blijven kopen. Vraag is ook of er werkelijk twee gebedshuizen moeten zijn op amper 1 km afstand van elkaar.

Artikel

6 REACTIES

 1. Ongelooflijk, de eigen bevolking(mag men dat nog zeggen of is het racisme ??) wordt gewoon niet gehoord, elkeen weet nu toch al wel dat dit om problemen vragen is.
  Gaat het nu om Sikh’s ,moslims en andere, teveel is teveel, moesten die mensen zich nog maar een ietsepietsie aanpassen, zich houden aan alle geplogenheden zoals b.v. het vuilnis buiten zetten, de achterliggende gebouwen/plaatsen niet gebruiken om aan b.v. luidruchtige motoren te werken en andere mindere aangename zaken.
  Dat de bevoegde instanties de buren horen van die ‘nieuwkomers’, niet op een vergadering, want dan durven de meeste de reden van hun ongenoegen nog uiten, maar hen zelf opzoeken op een onopvallende manier, dan komen de problemen boven drijven…

 2. Wellicht moet men even contact opnemen met burgemeester Hans Bonte van de stad Vilvoorde. Een eenvoudige zoektocht in de pers levert trouwens zeker genoeg interessante informatie op.

  Voor de geïnteresseerden kan ik de site van de Raad Van State aanbevelen.
  De laatste 4 arresten geven duidelijke informatie:basis is het arrest 228.928 van 24/10/2014, aanvullend arrest 243.128 van 06/12/2018, arrest 237.622 van 10/03/2017 en arrest 236.335 van 28/10/2016.

  Voor het overige is een websitebezoek van de Nederlandse kranten eveneens aanbevelenswaardig.

 3. Twee gebedshuizen? één is niet genoeg dan? Wat is de volgende stap in hun “eisenpakket”? Het gaat hier nog altijd maar over een minderheid!

 4. De vraag is ook of deze panden wel degelijk zullen gebruikt worden als gebedshuizen en niet voor andere doeleinden in aanmerking zullen komen want twee gebedshuizen op minder dan één kilometer van elkaar is toch van het goede te veel. Als je dan in FOCUS/WTV hoort dat er maar een dertigtal gelovigen aanwezig zouden zijn tijdens de erediensten stel ik me nog méér vragen…

 5. Waarom niet op elke hoek van de straat een gebedshuis ? Twee gebedshuizen, op ongeveer 1 km van elkaar is van het goede teveel.
  Misschien kunnen de Sikhs gaan bidden in de XXX TAALGEBRUIK XXX ??? Daar is in het weekend plaatse genoeg .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here