Home Cultuur For Freedom Museum ontvangt haar 70.000-ste bezoeker in stijl

For Freedom Museum ontvangt haar 70.000-ste bezoeker in stijl

0

Het For Freedom Museum te Knokke-Heist vierde op 25 april jl. zijn 10-de verjaardag. In totaal werden reeds meer dan 50  verschillende nationaliteiten genoteerd van over de ganse wereld.

Zaterdag 10 augustus was echter opnieuw een heuglijke dag voor het For Freedom Team, waarop de 70.000 -ste bezoeker kon worden in de bloemetjes gezet. Het was Mevr. Gillian Johnson met dochter Elly uit Buckden, St.-Neots, Cambridgeshire in het Oosten van England die op uitnodiging van de familie Jean-Paul Marchal (auteur en schrijver, Bevrijding Gent en Knokke-Heist) op bezoek was in onze badstad.

Haar vader Gordon Rankin Johnson, Brits oudstrijder  diende tijdens WO-II in de Royal Tank Regiment. Hij had  o.a. de strijd in Noord-Afrika meegemaakt, waarbij hij deel uitmaakte van de 7-th Armoured Division, bijgenaamd de Desert Rats. Gordon Johnson was met zijn Royal Tank Regiment op 6 september één van de bevrijders van de stad Gent. Na de bevrijding kwam auteur Marchal in contact met Gordon en werd hij de vriend des huizes. Hij schonk zijn Battle-Dress aan de heer Marchal, die het in bruikleen gaf aan het For Freedom Museum, waar je het ook kunt bezichtigen.

Met de nieuwe plannen van het ForFreedom Museum en de deelname aan een gloednieuwe VRT-Serie ziet het ganse team reeds uit naar de viering van de 100.00-ste bezoeker.

Meer info:

For Freedom Museum

Ramskapellestraat 91-93

8300 Knokke-Heist

Dagelijks te bezoeken vanaf 10 tot 17 uur.

Nu met 4-talige audiobeleving.  Het Nederlands  werd ingesproken door Lucas Van Den Eynde.

Tel. 050. 68 71 30,  info@forfreedommuseum.be ,www.forfreedommuseum.be

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here