Home Knokke-Heist Knokke Minuut stilte bij brandweer KH – Zone1 ter nagedachtenis van overleden collega’s

Minuut stilte bij brandweer KH – Zone1 ter nagedachtenis van overleden collega’s

2

Naar aanleiding van het overlijden van twee brandweermannen in Beringen hielden de brandweerlui van Knokke-Heist (Zone1) maandagmiddag een minuut stilte ter nagedachtenis van hun overleden collega’s. De twee ervaren brandweermannen Chris Medo (42) en Benni Smulders – die tot zijn 23ste in Schoten woonde – (37) uit Heusden-Zolder lieten zondagochtend het leven bij een brand in een leegstaand pand in Beringen.

Artikel

2 REACTIES

 1. Mijn vader is 39 jaar vrijwillige brandweerman geweest eerst in Heist-Aan-Zee en dan in de fusiegemeente Knokke-Heist. Het brandweerkorps van Heist herinner ik me nog levendig daar de kinderen van de brandweerlieden op het feest van Sint-Barbara dat dicht bij het Sinterklaasfeest viel steeds in de watten werden gelegd met een ganse zak snoep en geschenkjes. Het korps was precies een familie waar de uitdrukking “één voor allen, allen voor één” gold. Ik durf er niet aan denken wat er zou gebeurd zijn moesten zij één of meer van hun “broers” ten grave hebben moeten dragen.
  Daarom vind ik het medeleven van ons huidig brandweerkorps ontroerend en sympathiek.

 2. Geachte,

  Uw gebaar heeft me erg ontroerd, zoveel medeleven (heb tot 2012 14 jaar gewoond in Heist aan zee) had ik nooit van jullie verwacht, omdat Beringen voor jullie zo ver is.
  Dank voor dit sympathiek gebaar.

  Vriendelijke groeten van
  Luyten M.Leonie
  Dilsen-Stokkem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here