Home Knokke-Heist Geen treinen van en naar Knokke tijdens OVS staking

Geen treinen van en naar Knokke tijdens OVS staking

1

Tijdens de staking nu zaterdag zal ongeveer de helft van de treinen rijden. Dat meldt de NMBS. De staking, aangekondigd door de onafhankelijke spoorbond OVS, valt op de derde festivaldag van Pukkelpop. Het festival zal bereikbaar zijn met de trein.

Naast Pukkelpop zullen ook de kust en de Ardennen vrij bereikbaar zijn, verzekert de NMBS. Al zal het station van Knokke niet bediend worden zo staat te lezen in het persbericht. In een aantal kleinere stations zullen zaterdag amper of geen treinen stoppen, waarschuwt de NMBS. Waarom onze gemeente uit de boot valt is helemaal niet duidelijk!

De staking werd dinsdag aangekondigd door de onafhankelijke spoorbond OVS. De spoorbond staakt omdat ze wil dat treinbegeleiders de garantie krijgen op een minimum aan vakantie. Dinsdagochtend vond nog een verzoeningsvergadering plaats met de directie van de NMBS, maar die leverde niet het gewenste resultaat op. 

Artikel

1 REACTIE

  1. Waarom zouden er op een stakingsdag treinen ingelegd worden richting Knokke? Het is op een gewone doordeweekse dag al een prestatie dat er een trein rechtstreeks van Gent naar Knokke rijdt zonder te moeten overstappen in Brugge. Het is jammer dat het gemeentebestuur niks van zich heeft laten horen toen er wijzigingen werden aangekondigd ivm rechtstreekse treinen.
    Nu kunnen we rechtstreeks naar Brussels Airport. Hoeveel inwoners van onze gemeente gebruiken dagelijks deze mogelijkheid?
    Vroeger kon men in 3 uur tijd van Knokke naar Leopoldsburg. Sinds de nieuwe regeling doet men er 5 uur over.
    Dit is voor alle verbindingen voorbij Brussel hetzelfde. Telkens 1/2 uur wachten door overstappen in Brugge.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here