Home Regionieuws Zwinregio Hotels blijven verdwijnen

Hotels blijven verdwijnen

0

Het aantal hotels aan onze kust is de laatste jaren fors afgenomen. Terwijl er in 2002 nog 350 hotels actief waren, zijn dat er tegenwoordig nog slechts 200. Vooral kleine familiehotels sloten de deuren, ten voordele van de grote hotelketens.

Dat blijkt uit cijfers van provinciebedrijf Westtoer. Veel kleine hotelletjes verdwenen omdat noodzakelijke renovaties handenvol geld kosten. Het is vaak rendabeler om alles te verkopen en er appartementen op te bouwen. Bovendien is het moeilijk om een hotel aan de kust te runnen, want de winters zijn kalm en het weer is cruciaal. Bij slecht weer worden de kamers al snel geannuleerd.

Het verdwijnen van kleine hotels betekent overigens niet dat het aantal hotelkamers erop achteruitgaat. Dankzij grote hotelketens stijgt het aantal zelfs ook in Knokke-Heist. Zo opende de Franse groep Accor vorig jaar een Ibis Budget Hotel met 79 kamers in Blankenberge en in onze badstad.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here