Home Justitie Serge G. naar correctionele rechtbank

Serge G. naar correctionele rechtbank

0

De man, een oud Knokke-Heistenaar die zich vorig jaar opwierp als nieuwe geldschieter voor een wielerploeg rond Greg Van Avermaet, verschijnt binnen een drietal weken voor de correctionele rechtbank in Brugge, dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. De raadkamer verwees Serge G. dinsdagmorgen door. De man zit nog steeds in de cel.

Serge G., vroeger gedomicilieerd in Knokke, deed zich in het voorjaar van 2018 voor als ‘de grote redder van de wielerploeg rond olympisch kampioen Greg Van Avermaet’. Manager Jim Ochowicz zocht koortsachtig naar een nieuwe hoofdsponsor voor het BMC Racing Team, na het overlijden van sterke man Andy Rihs. Tegelijk werkte ook de Zwitsers Luxemburger Marc Biver aan een nieuwe wielerploeg. De voormalige manager van Astana wilde Van Avermaet als kopman van zijn nieuwe team inlijven.

Nog steeds in cel

In het voorjaar van 2018 werd Biver benaderd door een potentiële geldschieter uit onze gemeente. Serge G. zou verspreid over negen seizoenen bereid zijn geweest om 225 miljoen euro in de nieuwe ploeg te pompen. Naast Van Avermaet zouden ook namen als Dylan Teuns en Stefan Küng de overstap maken. Rond de zomer werd duidelijk dat de geldschieter van Biver eigenlijk een fantast bleek te zijn. De vermeende geldschieter kwam op een afspraak in Nice niet opdagen en legde ook geen enkele bankgarantie voor. Biver diende uiteindelijk klacht in bij de onderzoeksrechter. Hij had immers al heel wat kosten gemaakt om zijn nieuwe ploeg te kunnen opstarten, waaronder de aanvraag van een World Tour-licentie. In totaal eiste Biver 300.000 euro schadevergoeding.

Dit voorjaar werd duidelijk dat ook het Israëlische wielerteam Israël Cycling Academy slachtoffer werd van Serge G. De Knokkenaar beloofde hen fors te investeren voor een bedrag van maar liefst 22 miljoen dollar. Hij overtuigde het teammanagement met valse overlijdensattesten van zijn oom, na wiens dood hij een grote erfenis zou ontvangen. Als voorschot op de investering kreeg Serge G. een koersfiets ter waarde van 12.000 euro. Achteraf liet hij echter niets meer van zich horen. Wellicht eind september verschijnt Serge G. volgens zijn advocaat Johan Platteau voor de correctionele rechtbank. Nog zeker tot zijn proces blijft de man in de cel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here