Home Knokke-Heist Duinbergen De ‘heroïsche’ werkdagen in Park 58 komen er aan

De ‘heroïsche’ werkdagen in Park 58 komen er aan

0

Naar jarenlange traditie dit jaar opnieuw de ‘heroïsche’ werkdagen in Park 58, een traditie die al ouder is dan de Natuurpunt afdeling, in het grijze verleden nog gestart door de toen nog piepjonge mensen van de BJN – we spreken over de late jaren ‘70 van de vorige eeuw.

Zondag 15 september geeft de conservator – Chantal Jacobs – tekst en uitleg tijdens de geleide wandeling die start om 14:00u  onder de Pergola, kant Elisabetlaan, naast de herinrichtingswerken ligt ook uitgebreid de huidige en toekomstige natuurwaarden van het gebied in haar focus.

Naar de werkdagen op zaterdag 21 en zondag 22 september toe:

als het weer het toelaat zal reeds 1 of 2 dagen vooraf gestart worden met de maaiwerken, ook de zaterdag en zondag zal er voor de omwonenden nog – beperkte – lawaaihinder zijn door het gebruik van oa bosmaaiers om het zeer ongelijke duin te maaien – waarvoor op voorhand reeds onze excuses.

Praktisch nu:

wie wil komen helpen graag!, We starten zaterdagmorgen om 10:00u aan het Kwelmpad, handig zijn werkhandschoenen. Natuurpunt zorgt voor een natje en tegen de middag voor een verrassend droogje (wie wil kan z’n pick-nick meebrengen natuurlijk!) – de conservator heeft iets exotisch in petto!

Zondag  : van het zelfde laken een pak, opnieuw starten om 10:00u, en ook op zondag zorgen wij op dezelfde wijze voor de ondersteuning van de werkers!

Einde is telkens voorzien rond 17:00 u – wie echter maar voor een halve dag wil komen helpen, geen probleem – zeker in de namiddagen kom je maar af op het geluid van de mensen die met plezier werken in de natuur, natuur voor iedereen in de omgeving!

Bij deze dan ook een warme oproep naar de jeugdbewegingen en sportclubs die zo graag gebruik maken van Park 58 om in te spelen en te recreëren: we zien jullie zeer graag komen! Zo kunnen jullie iets terug doen voor de natuur die jullie zo graag gebruiken. Ook naar de omwonenden toe, kom gerust af, al is het maar een namiddag, het samen bezig zijn in de natuur is een ideale manier om elkaar te leren kennen – of om de buren eens anders te leren kennen

tot 15, 21 of 22 september! priority47

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here