Home Sport Bas Diederen wint halve triatlon van Knokke-Heist

Bas Diederen wint halve triatlon van Knokke-Heist

0

Terwijl dit weekend het Wereldkampioenschap halve triatlon wordt afgewerkt in het Franse Nice zijn honderden andere triatleten in Sluis in het water gesprongen voor de Halve triatlon van Knokke-Heist. Het was vooral uitkijken naar de clash tussen België en Nederland.

Na twee kilometer zwemmen in het frisse water van de Damse Vaart in Sluis kwamen Bas Diederen, Martijn Dekker en Dries Demeulenaere als eersten uit het water, gevolgd door de eerste dame Jolien Vermeylen. Ook in het fietsen waren het de Nederlanders Diederen en Dekker die vooraan de forsing voerden. Een poging van Sanne Swolfs uit Knokke-Heist en Kasper Lagae uit Lauwe om het gat dicht te rijden, haalde weinig uit. De twee Nederlanders kwamen de wisselzone binnen met een voorsprong van 2 minuten op Swolfs en Lagae. 

In de afsluitende halve marathon bleef het spannend tussen de twee Nederlandse leiders. Pas na een ronde kon Diederen afstand nemen van zijn medevluchter en pakte onbedreigd de zege. Medevluchter Dekker kreeg een inzinking, waardoor Sander Heemeryck en Sanne Swolfs hem nog voorbij konden gaan. Heemeryck werd uiteindelijk tweede, Swolfs vervolledigde het podium voor eigen volk als derde.

 

Verstuyft wint autoritair

Bij de dames nam Katrien Verstuyft de leiding over van Jolien Vermeylen tijdens het fietsen en reed van alle concurrentes weg. Verstuyft pakte met meer dan 10 minuten voorsprong autoritair de zege, Jolien Vermeylen en Lore Van Clooster werden tweede en derde. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here