Home Knokke-Heist Is het treinperron nog veilig?

Is het treinperron nog veilig?

3

Het tweede perron (richting Brugge) van het station in onze deelgemeente Heist staat op instorten. Dit had de titel kunnen zijn,  maar we houden het op “is in zeer slechte staat”.  

Het station Heist is een spoorwegstation langs spoorlijn 51B (Brugge – Knokke). Voor 1906 liep de spoorwegverbinding met Brugge nog langs spoorlijn 51 over station Blankenberge. Tussen 1920 en 1983 liep ze via spoorlijn 51A over Zeebrugge. In de loop van de vele jaren is het luifel gedeelte aan het perron door infrabel nooit goed onderhouden en dat zie je tegenwoordig gewoon door de trein naar Brugge of verder te nemen.

Het station in onze deelgemeente is er slecht aan toe en de renovatie laat op zich wachten. Een aantal foto’s doken de afgelopen dagen al op via Facebook. Dit is in ieder geval een manier om de druk op infrabel te verhogen om er iets aan te doen.

Er is al jaren sprake van plannen om het vervallen station te renoveren. Infrabel beloofde eerder al dat het de nodige middelen zou vrij maken om met de werkzaamheden te starten. Maar wil het station op zich eigenlijk verkopen. Dit kan, maar mag geen uitstel vormen op het goed onderhouden van de treinperrons waar Infrabel altijd voor verantwoordelijk zal blijven.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here