Home Sport Co2 Logic Surf Challenge op Surfers Paradise : voltreffer !

Co2 Logic Surf Challenge op Surfers Paradise : voltreffer !

0

Na de vooraf aangekondigde harde noordwestenwind van zaterdag met als resultaat een onstuimige Noordzee,  hadden ze bij Surfers Paradise voor zondag 8 september het licht op groen gezet voor de CO2 Surf Challenge. Dit is een wedstrijd voor jonge surfers onder de 18 jaar.

Met een volle wedstrijdtabel van 36 deelnemers werd de wedstrijd reeds om 8u ’s morgens in gang getoeterd, het was immers hoog water om 10 u zondagmorgen. En dan gebeurde waar elke Belgische surfer van droomt: het zonnetje kwam erdoor, de wind viel volledig weg, en…de golven rolden perfect binnen.

Een 4 koppige jury had de zware taak om iedereen per heat van 20 minuten te beoordelen. Iedere leeftijdscategorie ging per 4 het water in en er waren trofeeën voor langste rit, mooiste maneuver, mooiste combinatie en beste girl. Er worden immers veel initiatieven genomen om meer meisjes het water in te krijgen, en jawel in totaal daagden er toch zo’n 10 tal dames op !

Iedere heat verliep spannend met vooral in de morgen perfecte surfcondities. Na de middag bij eb kwam de wind opnieuw wat opzetten wat de kwaliteit deed verminderen, maar de organisatie had ervoor gekozen om dan pas de allerjongsten op het water te sturen, een goede zet bleek want ook zij konden nu de golven aan.

Om 16u was het tijd voor de prijsuitreiking met niemand minder dan Dean Vandewalle, die zijn laatste dag in België doorbracht vooraleer hij wereldwijd doorreist van de ene surfwedstrijd naar de andere. Dean is momenteel opgeklommen tot de 375e plaats op de wereldranglijst en België ’s enige profsurfer. Na de overhandiging van de trofeeën werd een board van Dean verloot , samen met alle andere prijzen. De dolgelukkige winnaar werd Ruben Waeghe uit Knokke-Heist.

Antoine Geerinckx van CO2 Logic sprak nog even kort de surfers toe over hun band met de natuur en hun voorbeeldfunctie als surfer, en toen keerde iedereen voldaan huiswaarts, met de belofte van Surfers Paradise, Wind en watersport Vlaanderen en CO2 Logic dat een editie 2020 al een zekerheid is !

ONDER 12 JAAR RESULTATEN

BEST MANEUVER

Jorre Claeys (Twins Club – Bredene):

Frontside lipline finish

BEST COMBO

Jorre Claeys (Twinsclub Bredene):

Excellent wave: 8.0

LONGEST WAVE

Ruben Waeghe (Surfers Paradise):

10 seconden

BEST GIRL

Amelie Geerinckx (Surfers Paradise)

ONDER 14 JAAR RESULTATEN

BEST MANEUVER

Storm Martlé (Surfers Paradise):

Cutback met veel snelheid en power

BEST COMBO

Mats Coenije (Twinsclub Bredene):

Good wave: 7.0

LONGEST WAVE

Mats Coenije (Twinsclub Bredene):

9 seconden

BEST GIRL

Zea Campe (Outside Oostende)

ONDER 16 JAAR RESULTATEN

BEST MANOEVER

Arthur Van Lierde (Twinsclub Bredene):

Frontside re-entery (met goede timing en flow)

BEST COMBO

Mauro Campe (Outside Oostende):

Good wave: 6.0

LONGEST WAVE

Wannes Laereman (O’neill beachclub Blankenberge):

8 seconden

BEST GIRL

Janne Laereman (O’neill beachclub Blankenberge)

ONDER 18 JAAR RESULTATEN

BEST MANOEVER

Rinke Claeys (Twinsclub Bredene):

Backside re-entry (perfecte timing en goede flow)

BEST COMBO

Scott Kaessner (Surfers Paradise):

Good wave: 6.5

LONGEST WAVE

Jade Liers (Windekind):

11 seconden (langste golf van de dag)

BEST GIRL

Margot Liers (Windekind)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here