Home Cultuur Cultuurcocktail: verwendag van het cultuurcentrum en de bib

Cultuurcocktail: verwendag van het cultuurcentrum en de bib

0

Op deze verwendag op 5 oktober 2019 leidt een rode loper je door de wijd open deuren van de bibliotheken in Heist en Knokke én van cultuurtempel Scharpoord. En één ding is zeker, dit jaar spat de energie ervan af! Kies uit een waaier aan creatieve workshops, boeken, interessante lezingen en informatiestandjes die je op weg zetten rond het thema ‘energie’. Hoe zet je thuis in op duurzaamheid? Hoe doseer je je eigen krachten? Waar put jij energie uit? Je maakt ook kennis met enthousiaste verenigingen die jou een boost kunnen geven of die zelf exploderen op het podium. En zit je met een ‘lege tank’? Passeer dan gerust langs het pop-upcafé, daar wordt hij gratis gevuld.

Bruisende cocktail van gratis activiteiten

9.30 – 11.30 uur : Workshop bosbaden, vind energie in de natuur

De energie van bomen en bossen brengt rust in ons hoofd en raakt ons hart. Deze workshop belicht kort de werking van bosbaden en reikt eenvoudige belevingsoefeningen aan. Zorgen en spanningen maken plaats voor rust en vertrouwen. Inschrijven gewenst.

10-11.30 u en van 13.30 tot 15 u : Krijg gratis advies van de renovatiecoach van Knokke-Heist

Hoe kan ik mijn woning energiezuiniger maken? En hoe begin ik hieraan? “Heel wat Vlamingen zitten met onbeantwoorde vragen over het renoveren van hun woning en gaan uiteindelijk niet over tot de aanpassing omdat ze te weinig technische kennis of geen tijd hebben”, zegt renovatiecoach Jan Dekeerle. “Mijn job is om deze mensen te helpen.”

10 – 11.30 uur : Vregtest

Doe een vergelijkende test om te zien welke energieleverancier de beste is voor jou.

11.30 tot 13 uur : Officiële opening en cultuuraperitief

We heffen samen het glas op de veelzijdige cultuurbeleving in Knokke-Heist. Oxfam zorgt voor een hapje erbij, het koor Cantic@mare trakteert met een vurig zangmoment.

13.30 – 17 uur : Gratis consultatie bij een auralezer

Je aura is jouw energieveld. Het beschermt je en toont  wie je bent. Maar het vertelt ook een uniek verhaal. Via een mini-sessie krijg je meer inzicht in jezelf: algemeen, relationeel of over eventuele blokkades.

14 – 15 uur :  Pop-up café met koffie, thee, taart en tijdschriften om van te snoepen.

15 – 16.30 uur: Futloos? Opgebrand? Depri? Nic Balthazar maakt ‘Everybody happy’

Een inspirerende lezing waarin Nic Balthazar kijkt hoe we allemaal gelukkiger kunnen zijn. Hoe perfectionisme en zelfkritiek misschien aan de basis liggen van burn-out of depressie. Wat zijn eventuele oplossingen voor een leven met minder stress en zelfkwelling. Het wordt een geanimeerd en stevig gedocumenteerd betoog met zowel humor als dieper inzicht. Met fascinerende beelden en foto’s, grappige anekdotes, leerrijke tips en veel inside informatie. Inschrijven gewenst.

Kom persoonlijk kennismaken met de verschillende culturele verenigingen en hun aanstekelijk enthousiasme

Milo – Pik een mini-optreden mee van deze fantastische musicalgoep. Zingen, dansen én acteren op hoog niveau! Waar blijven ze die energie toch halen?

KTKH – De ‘dokters’ van het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist richten een consultatieruimte in, waar je op ludieke wijze je energie kan laten meten. Voor iedereen schrijven ze een passend cultureel voorschrift voor.

Gezinsbond Knokke – duurzaam omgaan met energie is voor de Gezinsbond een waarde voor jong en oud. Kom zeker eens kijken hoe zij dit concreet invullen.

Diné – De energieke jongeren van deze musicalgroep zingen en dansen tussen het publiek.  Je merkt het direct: er zit nog heel wat pit in de jeugd van tegenwoordig!

Cantic@mare – Samen zingen zorgt voor positieve kracht en verbondenheid. Geniet van hun samenzang of probeer het zelf eens uit.

Ballonplooier Bram maakt voor elk kind een verrassend aandenken.

Ook in het bibliotheekfiliaal Heist wordt niet stilgezeten

Tussen 9 en 12 uur krijg je een demonstratie van volksdansgroep De Sloepe.

Een gezond hapje en een drankje maken het feestje compleet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here