Home Regionieuws Zeebrugge De Crem, Decaluwe en Coens bezoeken pre-brexit oefening in de Zeebrugse Haven

De Crem, Decaluwe en Coens bezoeken pre-brexit oefening in de Zeebrugse Haven

1

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem kwam maandagavond naar Zeebrugge. De Federale (zeevaart) Politie had er een spectaculaire scanwagen in dienst genomen. Waarbij ze tot 50 vrachtwagens per uur kunnen scannen op transmigranten. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn in West-Vlaanderen minder transmigranten opgepakt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van provinciegouverneur Carl Decaluwé. Ruim de helft werd geklist in de haven van Zeebrugge. “We moeten dus blijven controleren”, zei Minister De Crem. Ook havenvoorzitter Joachim Coens was aanwezig tijdens de voorstelling van de scan-vrachtwagen die zo’n 2 miljoen euro kost. De controle was meteen ook een pre-brexit test. Of er tussen De Crem, Decaluwe en Coens ook gepraat is over de toekomst van de CD&V wilde men niet bevestigen. In de politieke pers valt namelijk de naam van Joachim Coens als ook mogelijke nieuwe voorzitter van CD&V. Volgens de CEO van de haven van Zeebrugge is dit voorlopig niet aan de orde. Het transportblad Flows vroeg alvast de havenvoorzitter naar een reactie omtrent deze kans op een zo goed als voltijdse politiek engagement. Coens is meteen duidelijk. “Met de haven op zich leid ik al een redelijk druk leven. Daar kun je niet echt iets bijnemen zonder keuzes te maken. Op dit moment is dat niet aan de orde. Misschien heeft iemand anders mijn naam gesuggereerd aan de krant De Morgen maar ik had er in elk geval geen gesprek mee. Voorlopig is dit niet aan de orde. Ik weet in Zeebrugge alleszins genoeg wat gedaan”, besluit Coens.

1 REACTIE

  1. Zou men zo’n actie niet beter onaangekondigd doen in plaats van deze reeds vooraf aan de grote klok te hangen? De transmigranten en mensensmokkelaars beschikken wel degelijk over communicatiemiddelen zoals smartphones waarmee ze elkaar kunnen verwittigen dat er een actie vanwege politie en douane zal komen. ’t Is dan niet moeilijk dat ze maar zeven mogelijke transmigranten onderschept hebben (volgens het nieuws op Radio 2). Dat CEO van de haven Coens het hier niet over een mogelijk voorzitterschap van de CD&V wilde hebben is niet meer dan normaal. Zo’n zaken bespreek je binnenskamers bij de partij en niet tijdens een politie en douaneactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here