Home Regionieuws Zwinregio Nederlandse buurgemeente Sluis start met energietransitie

Nederlandse buurgemeente Sluis start met energietransitie

0

Als lokale overheid staan ze volgens onze Nederlandse buurgemeente Sluis voor een grote opgave: de energietransitie.

Dit betekent de overgang van stroom opwekken uit fossiele brandstoffen zoals gas naar beschikken over volledig duurzame en groene energie (uit zon, wind en water). “Het is de bedoeling om in 2050 een geheel duurzame energievoorziening te hebben in Nederland, zegt het gemeentebestuur. Dit is dan ook vastgelegd in het zogeheten Klimaatakkoord. Het is duidelijk dat de energietransitie gevolgen zal hebben. Niet alleen voor de overheid. Ook voor de inwoners van Sluis.

Volgens het gemeentebestuur van Sluis moet men dan denken aan maatregelen zoals de aanschaf van zonnepanelen, zonneboiler of een waterpomp voor uw woning (zowel huur- als koopwoning).

“Omdat wij ons kunnen voorstellen dat de inwoners van Sluis vragen kunnen hebben naar aanleiding van deze transitie maar ook de mogelijke maatregelen organiseren wij een informatieavond. De gemeente zal, samen met een medewerker van het Duurzaam Bouwloket, nader ingaan op de transitie en antwoord geven op uw vragen. Dat doen we tijdens een informatieavond”, zegt het gemeentebestuur van Sluis.

donderdag 12 september 2019
Mauritshof , Mauritsweg 5 in IJzendijke aanvang 20 uurDe zaal opent om 19.30 uur waarna het programma om 20.00 uur begint met een welkomstwoord door wethouder Peter Ploegaert.
Na een presentatie door een medewerker van het Duurzaam Bouwloket is er aansluitend volop gelegenheid om vragen te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here