Home Knokke-Heist Benefietvereniging Rock Fort geeft leven een kans

Benefietvereniging Rock Fort geeft leven een kans

0

Benefietvereniging Rock Fort en Geef Leven Een Kans – vzw GLEK willen een verschil maken voor kinderen die in een begeleidingstehuis (soms tijdelijk, vaak langdurig) terecht zijn gekomen. In tijden waar het Mdecreet alle kinderen gelijke kansen wil bieden op school, wil vzw Glek meehelpen om alle kinderen gelijke kansen te bieden buiten de school.

KLIK HIER OM TE STEUNEN

Ondanks de zorgen van het schoolteam op school worden kinderen binnen de schoolmuren toch vaak geconfronteerd met grote verschillen met leeftijdsgenoten. Kinderen die in een pleeggezin of een begeleidingstehuis terecht komen gaan ook dagelijks naar school. Daar horen ze heel geregeld waar hun klasgenootjes van kunnen genieten tijdens weekends en schoolvakanties.

Ondanks de grote inspanningen kunnen begeleidingstehuizen deze uitstappen vaak niet aanbieden. En net deze kinderen hebben al heel veel zorgen aan hun hoofd.

‘Waar is mijn mama/papa nu?’ ‘Ben ik stout geweest?

Kan of wil mijn mama/papa niet meer voor mij zorgen?’ Zien we mama/papa nog terug?’

‘Wanneer gaan we weer naar huis?’ ‘Zal het beter zijn, als we weer thuis zijn?’ ‘Kan ik terug naar mijn vertrouwde school?’ ‘Zal ik vanaf nu in deze school blijven?’ ‘Moet ik nog naar een andere school?’

‘Zal ik hier vriendjes maken?’ ‘Zal ik mijn nieuwe vriendjes blijven zien?’ ‘Zie ik mijn oude vriendjes nog terug?’ ‘Zal er nu wel eten genoeg zijn, als we weer thuis zijn?’ ‘Zullen we in een warm bed kunnen slapen?’ ‘Zal ik thuis ook zo’n warm water hebben net als hier?’

Dit en nog zoveel meer vragen, zijn dagdagelijkse gedachten bij deze kinderen. Hun leven is echt niet zo makkelijk. Iedere dag hebben ze het gevoel dat ze anders zijn dan de rest, terwijl ze hier zelf helemaal niet kunnen aan doen! Daarom wil Geef Leven Een Kans – vzw GLEK deze kinderen graag regelmatig eens een zorgeloze dag/namiddag/avond aanbieden. “Zo wil ik met Benefietvereniging Rock Fort deze kinderen graag het gevoel geven dat ze toch even 100 % kind kunnen zijn, dat ze het ook waard zijn om een fijne dag te beleven, zegt Marina Sys. Even gelijke kansen ervaren en zo hun zware rugzak wat lichter maken. Even voelen dat zij het ook waard zijn om fijne herinneringen te maken”. Even geen zorgen…

Steun Benefietvereniging Rock Fort en koop nu dit pakket!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here