Home Cultuur Schrijf je mee met Amnesty International Knokke-Heist

Schrijf je mee met Amnesty International Knokke-Heist

0

In onze badstad schrijven ze van Amnesty International Knokke-Heist één avond per maand een tweetal brieven, telkens  de tweede donderdag van de maand, tussen 20.00 en  21.00 in Cultuurcentrum Scharpoord (Maxim Willemspad 1).

Doelgroep zijn mensen die  – op het vlak van Mensenrechten – gevaar lopen het slachtoffer van foltering te worden (of al slachtoffer zijn…). Gewone mensen, gewetensgevangenen. Mensen die nooit een misdaad pleegden, maar die omwille van hun overtuiging door de overheden van hun land opgepakt werden. Omdat ze b.v. opkomen in hun land voor het recht, dat ook meisjes zouden mogen studeren. Of omwille van hun geaardheid (homo / hetero / …). Of omdat ze tot een minderheidsvolk in hun land behoren. Tal van mogelijke redenen….Eén zaak is zeker : gemarteld worden doet pijn.  Bij om het even wie….

Folteren is mensenwerk.

Het bestrijden van foltering is ook mensenwerk…

Net door de wereldwijde actie in heel veel landen, die mensenrechten naar waarde schatten, kan folteren een halt toegeroepen worden. Als een overheid 12 000 of 15 000 brieven ontvangt, die pleiten voor een menswaardige behandeling van een gevangene, voor hulp door een dokter of bijstand door een advocaat, voor vrijlating van een onschuldige,… dan maakt dit in veel gevallen wel degelijk het verschil.

Want elk land is alleen al gevoelig voor zijn imago in het buitenland…!Hoe gaat onze lokale afdeling van Amnesty International concreet te werk? Wie één uurtje (per maand…!)  mee komt schrijven, krijgt twee brieven, die hij/zij enkel maar moet overschrijven. De brieven worden naar de regeringen en naar de ambassade van het land in België opgezonden. Een steun voor de gevangene en zijn familie.  Een wezenlijk verschil! Amnesty International  kreeg in 1977 de Nobelprijs voor de Vrede. Ga je mee schrijven?  Eerste afspraak : nu donderdag 12 september – 20.00 – CC Scharpoord.  Welkom!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here