Home Knokke-Heist Vanaf volgend seizoen moeten de strandbars het doen zonder muziek

Vanaf volgend seizoen moeten de strandbars het doen zonder muziek

8

Decibel- en promiletoeristen zijn vanaf volgend jaar niet meer welkom in onze badstad. Woensdagmorgen zat het Gemeentebestuur samen met de stranduitbaters en het was meteen duidelijk dat de gemeente het volgende seizoen de lat hoog wil leggen om terug naar de essentie te gaan. Vandaar dat er is beslist om geen muziek meer toe te laten bij de stranduitbaters van Knokke-Heist. Ook nu weer vielen er harde woorden maar het ziet er naar uit dat de gemeente voet bij stuk wil houden.

“Ik begrijp dat onze beslissing ook stranduitbaters treft die zich wel aan de afspraken hielden, zegt burgemeester Leopold Graaf Lippens. Maar men komt naar Knokke-Heist om te rusten. Voor harde muziek kunnen ze naar andere stranden aan de kust”.

Ook afgelopen zomer moesten een aantal stranduitbaters al in het zand bijten. Tijdens de maand augustus waren er een aantal die een dj hadden geboekt maar moesten die noodgedwongen annuleren. Het gemeentebestuur wil dat men zich meer gaat richten op de verhuur van strandbedden. “Knokke-Heist is Ibiza niet”, klonk het tijdens de vergadering.

8 REACTIES

 1. Wij wonen sinds jaren in Knokke en zijn al lang cliënten van een strandbar in Duinbergen.De eigenaars hebben steeds de regelgeving correct nagevolgd.De meeste klanten zijn mensen van middelbare leeftijd,niet extreem jong,geen Noord Fransen.maar bewoners en 2de verblijvers die zich op zondag willen amuseren met muziek.
  Iedereen wordt nu alles ontnomen,uitbaters en cliënten door de schuld van anderen die de regels niet naleven,en door de burgemeester die niet bij machte blijkt te zijn om de slechten te straffen.
  En voor degenen die de burgemeester begrijpen;hoe zouden jullie het vinden om jullie rijbewijs te verliezen omdat teveel anderen de verkeersregels overtreden???

  Ik

 2. Wij wonen en zijn sinds vele jaren cliënten van een strandbar in Duinbergen.Ondanks de steeds veranderende regelgeving hebben de eigenaars steeds de regels gerespecteerd.De klanten zijn niet het jonge publiek,noch Fransen,maar mensen van gemiddelde leeftijd die een leuke zondag met muziek willen doorbrengen.Ik vraag me af of degenen die de burgemeester begrijpen ook begripvol zouden zijn als zij hun rijbewijs moeten inleveren omdat teveel anderen te snel gereden hebben op de autobaan.

 3. Knokke=Genieten
  muziek moet zeker kunnen op het strand
  Das zoals een kerk zonder ORGEL!
  Zouden ze niet beter zorgen dat de mensen in de Lippenslaan kunnen rusten?(daar begint de muziek maar na 23h00)
  Wat is het kostenplaatje van de stad om dit iedere nacht in de gaten te houden tijdens het seizoen!

 4. Ik snap ergens wel dat badkarhouders er alles aan doen om hun strand zo trendy en hip mogelijk te maken, om zich te onderscheiden van anderen. De drankkaart wordt groter en exclusiever, de sfeer moet beter zijn dan bij de concurrentie. Maar uiteindelijk is die concurrentie moordend en het eindigt uiteindelijk in ‘platte commerce’. De echte charme van het strand en de zee zal er uiteindelijk door kapot gaan. En wat dat betreft wil ik begrijpen dat het gemeentebestuur daar paal en perk wil aan stellen. Uiteindelijk is er dit jaar geprobeerd om een gematigd reglement te hanteren, maar dat is geen succes gebleken. Bovendien, een van de gevolgen van al die overdreven animo, is dat er meer en meer publiek naar Knokke komt die zich een overdreven gedrag aanmeet en die vindt dat alles wat ze doen getolereerd moet worden. Talrijke incidenten van zij die zich lazarus drinken, met alle overlast vandien, van mensen die in ’t centrum de patser komen uithangen en ook daar voor overlast zorgen, … Dus ergens snap ik wel dat men naar de essentie terug wil gaan. Alleen… ik vrees dat door deze drastische beslissing Knokke-Heist de stranden terug gekatapulteerd worden in de tijd, dat het een dooddoener wordt voor onze stranden en dat Knokke-Heist hierdoor weer een beetje meer een ‘senioren’-gemeente wordt… En dàt komt ook niet goed!

 5. Natuurlijk moet het hier geen Ibiza worden, maar een zachte achtergrondmuziek, die niemand stoort, moet toch toegelaten zijn. In vele cafés is er ook acntergrondmuziek, en dit stoort niemand. Aan een strandbar of in een café moet nog kunnen gepraat worden zonder naar elkaar te moeten roepen.

 6. Eind de jaren zestig begin de jaren zeventig hielp ik bij mijn grootvader en tante die “badkarhouder” waren. Sommige mensen hadden een transistorradiootje mee om eens naar de sportuitslagen te luisteren maar daar stopte het ook bij. Wie meer sport wilde trok naar een horecazaak op de dijk waar in elke zaak een televisietoestel voorzien was. Voor de rest kwamen de mensen er voor de rust. Er was al genoeg lawaai van joelende kinderen bij vloed die zich in de zee amuseerden want toen kwam de zee nog zeer dicht bij het strand. Een licht achtergrondmuziekje is nog niet zo erg maar dat men metingen tot méér dan 90 decibel opmeet, een DJ inhuurt en sommige “barklanten” over de dijk ziet waggelen is inderdaad een ietsepietsie teveel van het goede. Het strand is vooral een rustplaats met eventueel een licht muziekje op de achtergrond maar voor “muziekfestivals” met veel drank moet men zich maar naar Pukkelpop, Rock Werchter, Tomorrowland of zoveel andere manifestaties begeven waar rust maar op de tweede plaats komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here