Home Knokke-Heist Charter “Huis van het Kind” Knokke-Heist van start met vele partners

Charter “Huis van het Kind” Knokke-Heist van start met vele partners

0

Elke dag zetten heel wat organisaties, overheden, vrije beroepen, vrijwilligers en burgers zich in Knokke-Heist in voor (aanstaande) gezinnen met kinderen en jongeren. Het gemeentebestuur met Schepen v. Sociale Zaken Kathleen van der Hooft zorgde daarom oom mee voor de erkenning van een ‘Huis van het Kind’ in onze gemeente.

Een reportage van Erik Hollé en Yvan Kaux

Het Sociaal Huis nam het initiatief om alle partners, die werken met en voor gezinnen en kinderen, uit te nodigen om samen het Huis van het Kind in onze gemeente vorm te geven. Vandaag tekende men dan ook het charter.

Knokke-Heist geeft elk kind kansen

Met het Huis van het Kind wil Knokke-Heist de krachten bundelen, zodat meer gezinnen beter ondersteund worden.  In de praktijk gebeurt dit al grotendeels. Zo worden de krachten verenigd in het project Knokke-Heist geeft elk in kind kansen. Ook Kind & Gezin heeft zitdagen in het Sociaal Huis. Verder is er de samenwerking in de sociale kruidenier ’t Schap en worden in het Sociaal Huis ook de subsidies voor Kinderopvang beheerd. Het Huis van het Kind sluit dan ook perfect aan bij het concept van het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein waar op één plaats info en doorverwijzing met betrekking tot kinderen, jeugd met een gebundeld netwerk van dienstverlening door diverse partners wordt aangeboden.

Partners tekenen charter Huis van het Kind in Knokke Heist
Klik op de foto voor de volledige reportage van Yvan Kaux

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here