Home Knokke-Heist Knokke-Heist zet ook op andere vlakken de puntjes op de i!

Knokke-Heist zet ook op andere vlakken de puntjes op de i!

1
schepen van Toerisme Anthony Wittesaele (Gemeentebelangen)

Het gemeentebestuur van Knokke liet in juli al op het wegdek een heuse ‘dresscode’ schilderen. Daarmee wilde ze de toeristen aanzetten om niet in zwembroek of bikini richting de winkelstraten te wandelen. Maar het effect bleef uit. Dat blijkt uit het feit dat onze gemeente van plan is om hiervoor ook gasboetes tot €350 uit te schrijven.

Fontein is geen wasbak

Hoewel eerst met een knipoog bedoeld is, wil het stadsbestuur toch een aangenamere sfeer creëren met de aanpassing. Strandkledij blijft dus best op het strand en wie wil shoppen doet dat dan met voldoende kleren aan. Maar ook op andere vlakken zet de burgemeester en het schepencollege de puntjes op de i.

Eten op de stoep, omkleden in een appartementenhall of je wassen in een fontein, zal vanaf nu ook strenger worden aangepakt. Strandbars mogen ook niet langer hapjes verkopen op het strand. Enkel koude hapjes die gratis worden aangeboden bij een drankje, worden nog toegelaten.

De Chef van restaurant De Savoye in de Dumortierlaan startte intussen zelf een ludieke aktie op via Facebook. Hij wil duidelijk meer naakt in het stadsbeeld. Toch maar opletten… voor een gasboete Ignace!

“Als mensen zich niet kunnen gedragen, gaan we hard optreden. Het was hier bij momenten een circus deze zomer”, zegt ook schepen van Toerisme Anthony Wittesaele (Gemeentebelangen). Op sociale media circuleerden zelfs filmpjes van toeristen die zich wasten in onze befaamde roze fontein op het Lichttorenplein.

“We denken aan boetes van minimum 250 euro voor wie zich niet houdt aan onze gedragscode. Vanzelfsprekend gaan we op voorhand uitgebreid communiceren. Met deze ingrepen willen we de kwaliteit van de uitstraling van Knokke-Heist blijven garanderen.

Eerder kondigde het gemeentebestuur ook al aan de terrassen op de Zeedijk aan te pakken en het gebruik van Beach vlaggen, wegbordje en andere reclamevervuiling te verbieden.

1 REACTIE

  1. Beslist democratisch wat nuttig is !

    Maar verklaren dat er toeristen genoeg zijn dat is er over ! Het neigt naar selectie en het is een hautaine houding ! Dit kunnen wij in Knokke- Heist evengoed missen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here