Home Knokke-Heist Honderden inwoners zakten af naar de Ravelingen om de “upgrade” van Heist...

Honderden inwoners zakten af naar de Ravelingen om de “upgrade” van Heist te bekijken

0

Donderdagavond was iedereen welkom in de Zaal Ravelingen op de infomarkt. Honderden mensen hebben dit dan ook gedaan. Er was zelfs geen parking genoeg op het Maes en Boereboomplein. De geplande ingrepen in onze deelgemeente Heist zijn dan ook indrukwekkend. Je er er alle plannen zelf ontdekken en de vele aanwezigen kregen mogelijkheid om concrete vragen te stellen.

Reportages van Erik Hollé en Yvan Kaux

Heldenplein en Vissershuldeplein verbonden met groene wandelboulevard
De Elizabetlaan is momenteel een weinig aantrekkelijke doorgaande as met tweemaal twee rijstroken. Deze worden teruggebracht tot één rijstrook in beide richtingen. De hele zone vanaf de grens met Zeebrugge tot aan de Krommedijk zal aangepakt worden zodat er een aangename wandelboulevard komt. Het Heldenplein wordt volledig heraangelegd en onder het plein komt er een rotatieve parking voor kortparkeren. Ook het Vissershuldeplein krijgt een make-over.

Iconische landmark van Neutelings Riedijk Architects
Rechtover het Heldenplein zal een driedelig woontorencomplex naar een ontwerp van het befaamde Rotterdamse bureau Neutelings Riedijk Architects verrijzen dat als iconisch landmark voor de deelgemeente Heist zal fungeren. De zone rondom de drie volumes zal als plein aangelegd worden. Op de gelijkvloerse verdieping is ruimte voor horeca en lokale handel.

Stel je vragen
Dit grote project zal ongetwijfeld heel wat praktische vragen bij de bevolking oproepen. De infomarkt is het moment bij uitstek om antwoord te krijgen. Aan de hand van een aantal informatiepanelen krijg je zicht op de timing en de fasering van de werken. Duidelijke ontwerpbeelden tonen hoe de doortocht er zal uitzien. Verschillende deskundigen van het gemeentebestuur, het studiebureau en de projectontwikkelaar van de Heldentorens geven toelichting en beantwoorden met veel plezier al je vragen.

Infomarkt doortocht Heist
Klik op de foto voor de volledige fotoreportage van Yvan Kaux

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here