Marc & Emma is een regisseursduo uit Gent. Ze maakten in 2012 de veelbekroonde kortfilm Oh Willy…. en in 2018 volgde de middenlange film Ce Magnifique Gâteau! Deze laatste ging in Cannes in première en viel reeds op 25 internationale festivals in de prijzen. Bovendien kreeg de film een cinemarelease in België, Nederland en de VS.
Door de tijdrovende stop-motiontechniek die werd gebruikt en de vele handgemaakte poppen en decors, in niet voor de hand liggende materialen zoals stof en wol, mag je Ce Magnifique Gâteau echt wel een huzarenstukje noemen. Om de personages tot leven te wekken, fotograferen de filmmakers elke beweging. Iedere foto is één frame uit de film. Pas met 24 frames kunnen Emma De Swaef en Marc James Roels een seconde van hun film vlot animeren.
Marc & Emma maken ook commercials, en ontwierpen het bekende Suikermannetje (Tiense Suiker) en Stressmannetje (De Lijn).

Bibliotheek Scharpoord
T 050 630 400
bibliotheek@knokke-heist.be
Wanneer zondag 06 oktober 2019 10:00 tot 12:00