Foto: MBZ

Het verkeer nabij de Pierre Vandammesluis in Zeebrugge zal van maandag 7 tot vrijdag 11 oktober ernstige hinder kennen. Er worden liggers geplaatst op de nieuwe, dubbele brug tussen C.RO Ports en het Brittanniadok.

In september 2018 werd gestart met de werken voor het verdubbelen van de brug over de Elizabetlaan (Kustlaan) in de omgeving van de Pierre Vandammmesluis. Deze brug vormt sinds 1985 een rechtstreekse verbinding tussen het Brittanniadok en de C.RO Port-terminal aan het Minervaplein. Dankzij deze brug hoeft het terminalverkeer de Elizabetlaan niet te kruisen. Omdat de activiteiten van roro-operator C.RO – onderdeel van de groep CLdN – toenemen, wordt in opdracht van het havenbestuur MBZ naast de bestaande brug een verdubbeling gebouwd. De brugliggers worden vanaf maandag 7 oktober om 07:00 uur aangebracht. Het verkeer zal tot en met vrijdag 11 oktober in beide richtingen ernstige hinder kennen. Er wordt een omleiding voorzien via de Minervarotonde, de Gustave van Nieuwenhuysestraat en de Heistlaan.

Opmerkelijk: de Gustave van Nieuwenhuysestraat is de oude havenrandweg die sinds jaren met betonblokken afgesloten is, maar nu dus weer van pas komt, schrijft Flows vandaag.

1 REACTIE

  1. Waarom blijft de Gustave van Nieuwenhuysestraat niet constant open? Het zou alvast een grote ontlasting zijn voor het stuk Heistlaan tussen de blauwe treinbrug en de Elizabetlaan. Momenteel is de Heistlaan omgedoopt tot een soort “A13”. Het mag een mirakel genoemd worden dat er nog geen ongevallen zijn gebeurd ter hoogte van het kruispunt met de Marktstraat.

Comments are closed.