Parent and pupil of primary school go hand in hand. Woman and girl with backpack behind the back. Beginning of lessons. First day of fall.

Carpoolen, fietsen,… iedereen weet ondertussen dat we zo het verkeer vereenvoudigen en veiliger maken. Deze week wil CD&V Knokke-Heist de mensen aanzetten om een extra inspanning te doen en groener verkeer een kans te geven, als dat al niet het geval is. Vooral ouders die hun kinderen naar school brengen, willen we overtuigen van een gezonder en groener transport.  

Afgelopen week gingen heel wat leden van de lokale afdeling met de fiets naar school of het werk. De conclusies waren in ieder geval positief: het is gezonder, je komt vaak mensen tegen en er is een pak minder verkeerstress. Sommige trajecten waren in tijd even snel als met de auto. Natuurlijk moesten we ook constateren dat het niet altijd haalbaar is om met de fiets te gaan, daar moet je eerlijk in zijn. Dat de fiets vaker zal worden gebruikt is wel zeker en het is een warme aanrader voor iedereen!

Daarnaast stuurden we de directies van alle scholen uit Knokke-Heist een mail met enkele concrete ideeën om de verkeersveiligheid te verhogen. Zo gaven we de tips om carpoolen actief te promoten tijdens de infomomenten van de school en om deel te nemen aan het Allride onderzoek dat vertrekt vanuit de ervaringen van de kinderen zelf. Het gemeentebestuur en de politie levert reeds vele inspanningen om de veiligheid te bevorderen. CD&V Knokke-Heist wil liever geen verkiezingsblabla verkopen maar iedereen vragen om concrete stappen te zetten. Gewoon doen. Want met kleine daden, maken we het verschil. 

Wat kan je doen? Als je dagelijks de auto binnen onze badstad neemt en je hebt zitplaatsen vrij, biedt ze dan aan via de handige carpool-app! Downloaden is gratis: https://www.carpool.be/nl/common/app/index We hopen dat mensen dit niet gewoon lezen, maar effectief tot actie overgaan en het gewoon eens proberen!

4 REACTIES

  1. Mooi mooi mooi, maar binnen de G.B. zijn er schepenen die hun auto aan de school op het voetpad parkeren… zelf gezien in Duivelsputlaan… misschien eerst eens in eigen boezem kijken…

  2. Naast carpoolen, kan je ook je auto delen. Weet je dat een auto gemiddeld 23 uur per dag stil staat? En dat 1 gedeelde auto tot 10 wagens kan vervangen. Ik heb een autodeelgroep aan het station van Knokke en er is nog plaats voor meer gebruikers. Voor meer info, zie cozycar.be.

  3. Suggestie: investeer in betere fietspaden (Elisabethlaan (drama over de ganse lengte tot in Heist), Natiënlaan, Zoutelaan, fietspaden in straten zoals Koningslaan, Parmentierlaan, Knokkestraat, etc) en geef meer voorrang aan de fietser. Maar ja, een fietser rijdt niet met een m’as-tu-vu Maserati o.d.)

  4. De groene woorden van CD&V Knokke-Heist even wikken wegen! Zijn het de CD&V’ers niet die binnen de Gemeentebelangen met ons belastinggeld de Zoute Grand Prix financieel steunen?
    Zijn dàt hun inspanningen om “een groener verkeer” een kans te geven? Ja, de klimaat-killers zullen met oldtimers en bolides rondrazen en de bezoekers zullen toestromen – liefst met SUV’s – naar Knokke Le Zoute (volgens de affiche)!
    Elke avond van het vervuilend weekend zal de stress ook te ruiken zijn bij het verlaten van Knokke-Heist in de file op de Natiënlaan tot aan de balkonrotonde in Westkapelle.
    CD&V’ers en andere Gemeente-“belangers”: toch liever geen verkiezingsblabla!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here